Obrenovac, 17.05.2021

ZA DOKTORANTE 200 STIPENDIJA


Izvor: novosti.rs/Lj.B./Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2021.
Javni poziva Ministarstva prosvete

Foto:Vlada RS


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Javni poziv za dodelu stipendija studentima doktorskih akademskih studija na visokoškolskim ustanovama.

Studenti se mogu prijaviti do 19. februara.

Ministarstvo će dodeliti, po ovom Javnom pozivu, ukupno do 200 stipendija za različite naučne oblasti, a dobitnici stipendija biće uključeni u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija.


Ministarstvo je uputilo i javni poziv studentima master i doktorskih akademskih studija i istraživačima da se prijave za stipendije i za finansijsku podršku koju Ministarstvo pruža u okviru pet programa. Za realizaciju podrške u okviru ovih pet programa Ministarstvo je u budžetu obezbedilo 817.939.400,00 dinara.

U okviru ovih programa Ministarstvo će finansijski podržati 17 različitih aktivnosti studenata, doktoranada i istraživača među kojima su stipendiranje studenata doktorskih i master akademskih studija, mladih istraživača, sufinansiranje učešća na naučnim skupovima, studijskih boravaka u inostranstvu, troškove prijave i odbrane doktorskih disertacija istraživača i stipendista Ministarstva, postdoktorskog usavršavanja istraživača. Ministarstvo će izdvojiti sredstva i za nabavku naučne i stručne literature iz inostranstva, izdavanje naučnih časopisa i monografija, održavanje naučnih skupova i sufinansiranje kolektivnih članarina u međunarodnim naučnim udruženjima i organizacijama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE