Obrenovac, 04.12.2021

ĐACIMA JE LEPŠE U ŠKOLI


Izvor: Kurir.rs/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 02.09.2021.
Analiza rezultata onlajn nastave pokazala da su i deca i roditelji bili vi┼íe anga┼żovani i pod pritiskom

Foto:Shutterstock


Forum beogradskih gimnazija uradio je Analizu zadovoljstva kvaliteta i problema onlajn nastave sa 1.346 ispitanika. U anketi je u─Źestvovao 201 u─Źenik a bilo je ispitano i 576 nastavnika i 569 roditelja. Nakon anaize predstavnici Foruma obratili nadle┼żnim institucijama s predlozima za poboljšanje nastave tokom pandemije.

Istra┼żivanje je pokazalo da je veliki broj u─Źenika, nastavnika i roditelja usled kombinovane nastave bio dodatno optere─çen u prošloj školskoj godini.

─îak 69 odsto u─Źenika reklo je da se ose─çalo frustrirano, 70 odsto njih je bilo zbunjeno, a 46 odsto blago ili potpuno depresivno.

Roditelji su, tako─Ĺe, bili pod pritiskom. Prema rezultatima ankete, 41 odsto mama i tata je reklo da su bili znatno više anga┼żovani tokom kombinovane nastave poma┼żu─çi deci da savladaju gradivo.

- Veoma su va┼żni podaci koji pokazuju da je ─Źak 87 odsto nastavnika reklo da su spuštali kriterijume prilikom ocenjivanja ─Ĺaka - rekao je predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov, i naglasio da su podaci koji pokazuju da je 41 odsto nastavnika uspelo da realizuje manje od 80 odsto gradiva pora┼żavaju─çi.

─îak 76 odsto nastavnika istaklo je da u─Źenici nisu dovoljno ozbiljno shvatili svoje obaveze tokom kombinovanog modela, ali su istakli da bi nastavu unapredila izmena koja bi se ticala vremena potrebnog za rešavanje testova du┼żini, to jest da se ono prilagodi trajanju ─Źasova. Naveli su u da bi im zna─Źilo odr┼żavanje dopunske nastave i konsultacija.

Forum je kabinetu premijerke Ane Brnabi─ç predao predloge, me─Ĺu kojima su najva┼żniji uvo─Ĺenje prenosa ─Źasova u┼żivo koji bi omogu─çili svim u─Źenicima da u realnom vremenu slušaju nastavu.

- Ovaj model se pokazao kao veoma uspešan u tri beogradske gimnazije koje su ga primenjivale, a to su Osma, Deseta i Matemati─Źka gimnazija - naglasio je Markov.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE