Obrenovac, 01.07.2022

DA LI STE VEĆ ZAVRŠILI OVU MUKU?


Izvor: Espreso/Politika/Lokalne novine | Obrenovac, 05.05.2022.
ZIMSKE GUME se TROŠE ako se koriste LETI, odmah ih zamenite da vam ne izbiju pare

Foto:Profimedia


Zamena zimskih guma letnjim nije obavezna, ali se savetuje vozačima da to učine jer se na taj način smanjuje rizik od saobraćajnih nezgoda u gradskim uslovima, rekao je Milan Tešić, zamenik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tešić podseća da važeći zakoni u našoj zemlji propisuju da su zimske gume na automobilima bile obavezne do 1. aprila. „Kada je toplije vreme, zimski pneumatici se mnogo brže troše i zbog toga svi vozači koji ih koriste u letnjem periodu, neće uštedeti novac ukoliko ih ne zamene letnjim”, rekao je Tešić.

Letnji pneumatici najbolje performanse daju na temperaturama iznad sedam stepeni, a zimski ispod, pa, kako navodi, ukoliko vozači ne zamene pneumatike, potrošiće ih i neće moći da ih koriste u narednoj sezoni. „Zimski pneumatici ne mogu da obezbede najbolje performanse kada je u pitanju dužina zaustavnog puta i protočnost vode između gume i kolovoza u letnjim uslovima”, pojasnio je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tešić je rekao da su letnje gume napravljene tako da obezbeđuju mnogo bolju protočnost vode što doprinosi kraćem zaustavnom putu i tada se manje događaju saobraćajne nezgode, posebno u gradskim uslovima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE