Obrenovac, 06.05.2021

VANREDNO STANJE


Izvor: B92/Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2021.
Ova aplikacija deli najviše vaših podataka

Foto:Pixabay


U istra┼żivanju kompanije pCloud, koja se bavi skladištenjem podataka "u oblaku", Instagram je najinvazivnija aplikacija koju korisnici svakodnevno koriste.

Ta Facebookova aplikacija, prema istra┼żivanju, deli ─Źak 79 odsto li─Źnih podataka korisnika sa drugim kompanijama, uklju─Źujuc╠üi informacije o kupovinama, li─Źne podatake i istoriju pregledanja.
 
Tako─Ĺe koristi 86 odsto podataka kako bi korisnicima prikazivao relevantne oglase u ime drugih i prodao više proizvoda sa Instagrama ili iz Facebook grupa.
 
Po invazivnosti, prema tom izveštaju, Facebook je na drugom mestu, dok aplikacije Signal, Clubhouse i Netflix ne dele te podatke sa trec╠üim licima ili ih uopšte ne koriste za marketing.
 
Kompanija pCloud je objedinila podatke na osnovu nove politike privatnosti u Apple App Store-u, a njihova najnovija istra┼żivanja sugerišu da Instagram i Facebook najvec╠üi deo korisni─Źkih podataka dele sa nezavisnim kompanijama i masovno ih koriste za svoje marketinške aktivnosti.
 
"Nije ni ─Źudo što na vašem fidu ima toliko promovisanog sadr┼żaja. Sa više od milijardu aktivnih korisnika mese─Źno, zabrinjavajuc╠üe je da je Instagram središte za deljenje tako velike koli─Źine podataka korisnika koji sa tim nisu upoznati", piše u objavi na blogu kompanije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE