Obrenovac, 02.07.2022

Obrenovac će biti domaćin prve etape 16. međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka


Izvor: Gradska opština Obrenovac | Obrenovac, 22.02.2022.
Obrenovac postaje nezaobilazna stanica u tom takmičenju. Mi smo jako ponosni što iz godine u godinu veći broj takmičara i veći broj Obrenovčana želi da učestvuje u ovoj akciji – poručio je Čučković.

Foto:lokalnenovine.rs




Ove godine, Obrenovac će biti domaćin prve etape 16. međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka. Na ovoj manifestaciji, prema rečima organizatora, učešÄ‡e je do sada prijavilo 39 ekipa. Biciklistička trka startovaće iz Obrenovca, 14. aprila ove godine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je, da su u opštini posebno ponosni na činjenicu da je osnovan lokalni biciklistički klub i dodao da se nada da će nakon rekonstrukcije hotela i uređenja prostora na ulazu u Obrenovac, ovaj deo opštine postati početna stanica trke .

– Obrenovac postaje nezaobilazna stanica u tom takmičenju. Mi smo jako ponosni što iz godine u godinu veći broj takmičara i veći broj Obrenovčana želi da učestvuje u ovoj akciji – poručio je Čučković.

Član Veća opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je da je međunarodna trka Beograd – Banja Luka umnogome doprinela osnivanju biciklističkog kluba.

– Ova trka je ubrzala proces otvaranja lokalnog obrenovačkog biciklističkog kluba Palež. Trka je važna za klub i dalji njegov razvoj, ali i za rekreativnu vožnju biciklom, kao i isticanje značaja zaštite životne sredine – naveo je Stanković.

Direktor biciklističke trke Beograd – Banja Luka Vladimir Kuvalja istakao je gostoprimstvo predsednika Gradske opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i njegovvih saradnika.

– Ove godine start prve etape trke je iz Obrenovca 14. aprila. Ona se vozi do Bjeljine, a ta etapa je u trci najvažnija, jer takmičari prolaze granični prelaz bez zaustavljanja. Ovo je retkost u svetu, možda je i jedini događaj koji se u jednom danu održava u dve zemlje. Mi smo ponosni na to, a znam da su i građani Srbije ponosni. Ja se ovom prilikom zahvaljujem Srbiji na podršci – naveo je Kuvalja.

Druga etapa trke ide od Bjeljine do Vlasenice, dok treća etapa biciklističke trke polazi od Dervente i završava se u Banja Luci.

– Možemo reći da smo postavili standard u ovom delu Evrope, za multinacionalnu trku. Dolaze nam ekipe iz Amerike, Australije, sa Novog Zelanda, kao i iz Evrope. Ja se nadam da će Srbija imati kao i svake godine dobar nastup – rekao je Kuvalja.Dušan Gojić, ispred Biciklističkog saveza Srbije naglasio je, da je trka Beograd-Banja Luka vremenom postala masovnija, a prema njegovim rečima Obrenovac postaje centar biciklizma.

–Gledali smo da pomognemo da Obrenovac dobije svoj klub, a u narednom periodu trudićemo se da se oni priključe Biciklističkom savezu Srbije i Biciklističkom savezu Beograda i svim drugim institucijama – rekao je Gojić.

Direktor biciklističkog kluba ”Palež” Nikola Stojanović istakao je da se u klubu, za sada, pretežno bave rekreativnim biciklizmom.

– Bavićemo se edukacijom omladine, građana i dece po školama o pravilima vožnje bicikla, o tome kako se vozi po gradu, kako van grada, u grupama i slično – najavio je Stojanović.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE