Obrenovac, 07.05.2021

DODATNA OLAKŠICA ZA NAŠE GRAĐANE


Izvor: Espreso.rs/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 19.01.2021.
Počeli da rade kol centri za pomoć starijima oko prijave za vakcinaciju

Foto:Profimedia


U beogradskim opštinama počeli su sa radom kol centri putem kojih će sugrađanima starijim od 65 godina biti ponuđena pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija.

Radno vreme kol centara je od osam do 16 sati, a kako je rečeno, po potrebi će biti i produženo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je jutros obišao kol centar na Vračaru, rekao je da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je počela masovnu imunizaciju i dodao da je prošle nedelje u Beogradu počela vakcinacija građana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala e-uprave.

Naveo je da kol centri već postoje u svim opštinama na teritoriji prestonice i da se putem njih komunicira sa najstarijima u vezi svakodnevnih aktivnosti koje se za njih organizuju kada nema epidemije poput izleta, bespatnih kurseva...

- Pozvaćemo svakog od njih i pitati da li im je potrebna pomoć oko registracije za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija, ukoliko su se već registrovali... Mi nismo ti koji će im davati bilo kakva medicinska objašenja, niti ih ubeđivati da se vakcinišu. Ta odluka je na njima, ali ukoliko žele da se vakcinišu, na nama je da im pomognemo da se registruju - rekao je Vesić.

Kako je dodao, ukoliko su se registrovali, Grad će im pomoći oko prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija, posebno ako su nepokretni ili teže pokretni.

- Na taj način želimo da damo svoj doprinos, kao lokalna samouprava, da se što više najstarijih građana Beograda vakciniše - istakao je Vesić.

Dodao je da će u 17 beogradskih kol centara raditi hiljade volontera i zahvalio im što će na taj način pomoći da se najstariji sugrađani vakcinišu i budu zaštićeni.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je radno vreme kol centara od osam do 16 sati i dodala da će po potrebi će biti i produženo.

- Tu smo da pomognemo našim najstarijim sugrađanima za sve što ih zanima kada je pitanju prijava za vakcinaciju. Ukoliko im je potreban prevoz, Grad će im to omogućiti, pogotovo onima koji su teže pokretni i nepokretni - rekla je ona.

Dodala je da je Grad ponudio Ministarstvu zdravlja 17 punktova za imunizaciju, kao i halu na Beogradskom sajmu.

- Sve što bude trebalo, Grad je tu da pomogne i podrži ovaj važan proces - istakla je Stanisavljević.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE