Obrenovac, 06.05.2021

DETALJAN PLAN ISPLATE


Izvor: Alo.rs/D.S./Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2021.
Prvo 30, uskoro još 30, za penzionere 110 evra državne pomoći! Novac leže 6. maja!

Foto:Tanjug/AP


Naša najstariji sugrađani ne treba da se prijavljuju, a prva isplata svim punoletnim građanima je od 12. maja...

Siniša Mali, ministar finansija, najavio je da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, i još jednom ponovio da se oni za tu pomoć ne prijavljuju.

Takođe je dodao da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili. Još jednom napominjemo da prijava za pomoć "30 plus 30 evra" počinje 28. aprila na portalu trezora, a ministar je istakao da je postupak isti kao što je bio za prijavu za pomoć od 100 evra prošle godine.

Treba pomenuti i da se građani jednom prijavljuju za pomoć, ali će ona biti isplaćena iz dva dela - u maju i novembru. Dakle, svaki punoletni građanin Republike Srbije dobiće ukupno 60 evra.

Osim penzionera, za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju ni građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći. "Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, 6. maja biće isplaćeno prvih 30 evra, a drugi deo je u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru", naveo je Mali.

Najavio je i da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći. "Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra", kazao je Mali.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu. Pozvao je građane da se do 15. maja prijave za pomoć i dodao da je država tu da pomogne da se ublaže negativne posledice pandemije kovida-19.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE