Obrenovac, 04.12.2021

10 POSLOVA ZA KOJE NE TREBA DIPLOMA!


Izvor: Espreso/Telegraf Biznis/Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2021.
Pogledajte kako mo┼żete postati jedan od najtra┼żenijih radnika

Foto:Profimedia


Fakultetsko obrazovanje mo┼że da vam pomogne na putu do uspeha na današnjem tr┼żištu rada tako što ─çe uve─çati vaš potencijal za zaradu ali visoko obrazovanje je skupa investicija koja je i dalje nedostupna za mnoge.

U poslednjih 10 godina, troškovi fakulteta pove─çani su za oko 25% u proseku u svetu. Studentski dug je sko─Źio, pa tako samo Amerikanci trenutno duguju više od 1,73 biliona dolara studentskih kredita.

Prema nedavnom izveštaju Zavoda za statistiku rada, postoji niz poslova koji ne zahtevaju diplomu a dolaze iz nekoliko industrija za koje se o─Źekuje da ─çe biti u velikoj potra┼żnji u narednih 10 godina.

Za mnoge od ovih poslova potrebna je diploma srednje škole, diploma saradnika ili nagrada u toku školovanja. I kurs dolazi u obzir.

Tri su trenda trenutno prisutna na tr┼żištu: pove─çana potra┼żnja za odr┼żivom energijom, starenje stanovništva i obnovljeno interesovanje za brigu o sebi tokom pandemije koronavirusa.

Predvi─Ĺeno je da ─çe servisni tehni─Źari vetrogeneratora i oni koji instaliraju solarne panele biti neki od najbr┼że rastu─çih poslova decenije zahvaljujuc╠üi brizi o klimi i potra┼żnji za odr┼żivom energijom.

Asistenti radne terapije, asistenti fizikalne terapije, pomo─çnici za li─Źnu negu i pomo─çnici fizioterapeuta postac╠üe kriti─Źne uloge kako sve više bejbi bumera odlazi u penziju i zavisi od ovih usluga.

U nedavnoj analizi, Univerzitet u Ju┼żnoj Kaliforniji prime─çuje da se da ─çe troškovi zdravstvene zaštite za ovu grupu biti visoki, jer ova generacija „┼żivi du┼że, a ipak bele┼żi ve─çe stope gojaznosti, dijabetesa, visokog holesterola i hipertenzije.

Objašnjava se da postoje dve vrste pomo─çnika fizioterapeuta, na primer, i oni imaju odvojene, razli─Źite uloge: jedni pomo─çnici su aktivno uklju─Źeni u pru┼żanje nege pacijentima, dok drugi rade samo administrativne poslove poput postavljanja opreme i kompletiranja kancelarijske papirologije.

Nakon što su se u poslednjih 18 meseci nosili sa sagorevanjem na poslu i izolacijom izazvanom pandemijom, ljudi više danas ula┼żu u li─Źne usluge poput masa┼ża i kurseva, što dovodi do pove─çane potra┼żnje za terapeutima i u─Źiteljima masa┼że.

Za ove neke poslove, nije potrebno ni radno iskustvo.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE