Obrenovac, 17.05.2022

SVAKO DRVO ĆE IMATI POSEBNO IME


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2019.
Akcija pošumljavanja Beograda od 17. novembra

Foto:N.Skenderija
Velika akcija pošumljavanja Beograda počeće 17. novembra, a uporedo s njom i akcija "Drvo generacije", u okviru će koje prvaci u osnovnim školama posaditi po jedno drvo koje će čuvati osam godina, najavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Svaka sledeća generacija će imati svoje drvo sa posebnim imenom, a javne ličnosti će posredstvom aplikacije pozivati građane da učestvuju u sadnji.

Petronijević je podsetio da su urbanističkim planovima određene zelene zone i mesta gde se sadi drveće, kao i da je cilj Grada da, kada je reč o nivou pošumljenosti dođe do 25 odsto.

On je dodao da svi koji žele da učestvuju u sadnji drveća u Beogradu mogu da se prijave "Zelenilu - Beograd" i da izaberu mesto i vrstu sadnice, a u akciji učestvuju i "Srbijašume".

"Na ideju da realizujemo ove akcije došli smo nakon poplava u Borči, kada smo videli kako se odnosimo prema okolini, prema kanalima koji su zatrpani i zato smo i krenuli sa edukacijom da se smeće ne baca van mesta koje je za to određeno", rekao je Petronijević za TV Hepi, a saopštila Gradska uprava.

Dodao je da će u akciji učestvovati i veliki broj javnih ličnosti, glumaca, muzičara, što će, nadaju se, uticati da akcija bude masovna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE