Obrenovac, 25.05.2022

PRIVATNICI ĆE ODRŽAVATI PODZEMNE PROLAZE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 05.09.2019.
Zauzvrat dobijaju dozvolu za postavljanje bilborda

Foto:Depositphotos
Grad Beograd odlučio je da podzemne prolaze u prestonici, koji su godinama u veoma lošem stanju, konačno sredi i to u saradnji sa privatnicima.

Na sednici Skupštine grada doneta je odluka o svojevrsnom koncesionom aktu na osnovu kojeg će privatnici imati da finansiraju nabavku, postavljanje i održavanje pokretnih stepenica i liftova za invalide, kao i rekonstrukciju i održavanje delova podzemnih prolaza.

Zauzvrat, Grad Beograd će privatniku koji pobedi na ovom tenderu omogućiti postavljanje 250 bilborda, tačnije LED displeja različitih veličina, širom prestonice, i to na period od 25 godina, objavio je Blic.

"Navedeni prolazi od kada su izgrađeni nisu rekonstruisani, osim što ih upravljač puta redovno održava, kako bi bili u upotrebnom stanju. Jasna je potreba za rekonstrukcijom, zamenom nadstrešnica, sređivanjem zidova i podova i ugradnjom novih pokretnih stepenica i platformi za invalidska kolica. Sve to iziskuje velike troškove održavanja i izdvajanje iz budžeta grada za tu namenu, oko 14,5 miliona dinara na godišnjem nivou", stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Privatnik će imati i obavezu da zameni postojeću LED rasvetu, redovno uklanja grafite, farba zidove, uredi ulaze-izlaze...

Zauzvrat, za ovu veliku investiciju, on će dobiti dozvolu za postavljanje 250 reklamnih medija, displeja malog, srednjeg i velikog formata, na lokacijama koje budu dogovorene i to na opštinama Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, ali uz mogućnost da obuhvate i delove teritorije Beograda koji nisu navedeni.

"Predloženi rok od 25 godina proističe iz analize budućih prihoda i rashoda projekta koji obuhvata ovaj period", stoji dalje u dokumentaciji.

U odluci koju su usvojili odbornici Skupštine grada navedeno je da se radi o sređivanju sedam podzemnih prolaza, ali ne i tačno o kojima se radi. ipak, jasno je da je reč o onima u centralnoj gradskoj zoni, dakle na Terazijama, kod Palate "Albanija", Zelenom vencu...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE