Obrenovac, 25.05.2022

SUBVENCIJE ZA NABAVKU POLJOMEHANIZACIJE


Izvor: Dnevnik,Lokalne novine | Obrenovac, 08.07.2019.
Konkurs otvoren do 30. avgusta

Foto:M.Pilipović/RAS Srbija
Poljoprivrednici, preduzetnici, privredna društva, zadruge i škole, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava mogu do 30. avgusta da konkurišu za podsticaje radi nabavke novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura.

Novčani podsticaj može se dobiti i do 50 odsto vrednosti investicije umanjene za iznos PDV-a, odnosno do 65 odsto ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Za ostvarivanje prava na bespovratni novac Javnim pozivom opredeljeno je 1,3 milijarda dinara,a najviše se može dobiti 1,5 miliona dinara.

Ovo pravo mogu da ostvare oni koji su, između ostalog, u potpunosti realizovali investiciju od januara ove godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na bespovratna sredstva.

Podsticaji se mogu ostvariti radi kupovine mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje-đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE