Obrenovac, 18.05.2022

ZRELI ZA ZAMENU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 09.07.2019.
Srpski avioni stari tri decenije i dalje lete

Foto:Depositphotos
Er Srbija obnavlja svoju zastarelu flotu, a neke od najstarijih letelica ove kompanije lete već skoro tri decenije, piše Ex-Yu aviation.

Planovi za obnovu regionalne flote naše avio kompanije napravljeni su 2017. godine, kada je napravljen petogodišnji plan razvoja. Razmatraju se avioni ATR i Bombardier, a do sada su najviše korišćeni ATR avioni, jer, kako navode iz srpske kompanije, imaju odlične uslove za letenje i da su se pokazali kao najbolje rešenje za kratke letove.

Er Srbija je nasledila deo svoje flote ATR letelica od JAT-a, koje su preuzeli 1990. godine, a njihova prosečna starost je 23 godine. Er Srbija je ranije branila svoju odluku da ove, već dosta stare avione, zadrži u svojoj floti zbog toga što su u njihovom potpunom vlasništvu, i samim tim, ne plaćaju troškove zakupa. Cene zakupa kreću se oko 300.000 dolara mesečno, i sa tim velikim troškovima ne bi mogli da poboljšaju svoje prihode.

Kanadski proizvođač Bombardier je kompaniji Er Srbija predložio da zameni ATR letelice njihovim modelom Q400, za koje su naveli da su odlična zamena ATR avionima i omogućavaju bolje uslove letenja na dužim letovima.

I pored kupovine Etihadovog A320, estonskog Bombardiera CRJ900 i dodavanju devetog ErBasa A31, srpska kompanija je povećala svoj ukupni kapacitet za samo 4%.

Tokom vrhunca letnje sezone, u avgustu, srpski avio prevoznik će imati najpristupačnija sedišta na letovima od Beograda do Njujorka, do Londona Pariza, Ciriha, Moskve, Bejruat, Amsterdama, Atine, Larnake, Stokholma, Tel Aviva, Kopenhagena i Frankfurta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE