Obrenovac, 17.05.2022

TAKSISTI NAJAVILI RADIKALIZACIJU PROTESTA, MUP KAŽE - NE MOŽE


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 12.10.2019.
Da li će u ponedeljak biti blokirani prilazi Gazeli i Slaviji?

Foto:N1
Udruženje taksista Beograda potvrdilo je za RTS da će od ponedeljka radikalizovati protest u Beogradu – plan je da se blokira prilaz mostu "Gazela" i trg Slavija. Protest će trajati od 14 od 17 časova.

Iz Udruženja taksista rekli su da su od Ministarstva unutrašnjih poslova dobili sve neophodne dozvole.

Najavljena radikalizacija protesta podrazumeva blokadu grada u toku popodnevnog špica u trajanju od tri sata, od 14 do 17 časova. 

Takođe, taksisti su najavili da će potpuno blokirati Slaviju, jednu od žila kucavica prestonice, kao i prilaz mostu "Gazela" iz Savske ulice.

Osim te dve nove lokacije, taksisti će u protestnu vožnju krenuti i sa četiri uobičajene lokacije – iz Kumodraške ulice, sa Obrenovačkog druma, od hale "Pionir" i iz Bloka 70 sa Novog Beograda.

Taksisti su protest započeli prošlog ponedeljka, 30. septembra, zbog nezadovoljstva radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

MUP: NEĆEMO DOZVOLITI BLOKADU AUTO-PUTA

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom najave beogradskih taksista da će u ponedeljak radikalizovati proteste.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da MUP, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, ne izdaje dozvole za održavanje javnih okupljanja, već samo, ističu, mogu doneti odluku o zabrani nekog skupa ukoliko su za to ispunjeni zakonski uslovi.

"Takođe, obaveštavamo javnost da je Policijskoj upravi za grad Beograd za ponedeljak prijavljeno javno okupljanje u pokretu, od strane Sindikata taksi vozača i auto-prevoznika 'Nezavisnost', ali u prijavi nije navedeno da će most 'Gazela' u Beogradu biti blokiran", navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija svakako neće dozvoliti bilo kome da blokira auto-put, ističu iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE