Obrenovac, 17.05.2022

GRAD BEOGRAD DONEO ODLUKU


Izvor: Alo!,Lokalne novine | Obrenovac, 24.08.2019.
Zahteva se od države da hitno reguliše upotrebu električnih trotineta

Foto:Shutterstock
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od države zahtevati da se hitno reguliše upotreba električnih trotineta kako bi svi bili sigurni.

- Doneli smo odluku, Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana - navodi Vesić za Alo.rs.

Zamenik gradonačelnika kaže da je svestan te problematike i pritužbi građana i da će se problematika regulisati u najkraćem roku.

- Imamo paradoksalnu situaciju - za bicikl treba kaciga, za motor i kaciga i dozvola, a za trotinet ništa - kaže Vesić i podseća da trotinet nema ni zvonce.

Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka, rekao je Vesić koji kao gorući problem vidi upravo to što za trotinete još ne postoji adekvatna regulativa.

- Opasni su i za vozače i za pešake. Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da ce vas neko udariti - kaže Vesić za Alo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE