Obrenovac, 25.05.2022

BEOGRAD RASPISAO TENDER


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.07.2019.
Modernizuje se 300 raskrsnica

Foto:Thinkstock
Beograd je raspisao tender za modernizaciju sistema svetlosne signalizacije za 300 raskrsnica na mreži grada, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Ovaj posao, čija je vrednost 2,3 milijarde dinara, biće sproveden u tri naredne godine", rekao je Vesić, a prenosi gradska uprava.

Kako je dodao oprema koja će se ugrađivati na uličnoj mreži predstavlja poslednju reč tehnologije u ovoj oblasti i ostvarivaće velike uštede u električnoj energiji, što će ovakav sistem činiti održivim.

On kaže da će te raskrsnice biti pod kontrolom centralnog sistema i da će se njima upravljati iz jednog centra, a da će sistem menjati režim rada na osnovu promena saobraćajnog opterećenja.

Posledice uvođenja ovog sistema biće kraće vreme putovanja i smanjenje saobraćajnih gužvi, a prioritet će imati vozila javnog prevoza.

Tender će biti otvoren 16. avgusta ove godine.

"Iskustva gradova koji su uveli ovakav sisteme govore da se očekivani efekti ostvaruju vremenskom uštedom od 15 do 20 odsto u odnosu na stanje pre uvođenja ovakvog sistema", rekao je Vesić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE