Obrenovac, 18.05.2022

SRBI ZA FIKTIVNI BRAK DAJU 30.000 EVRA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2019.
U EU ordinira grupa spremna za lažno venčanje, oni koji nasednu OSTAJU I BEZ PARA I PARTNERA

Foto:Thinkstock
Sve je više državljana Evropske unije koji nude fiktivan brak državljanima Srbije, a najčešće se prodaje potpis na venčanom listu Nemačke i Švajcarske.

Međutim, advokati upozoravaju da se iza mnogih oglasa u kojima se nude ovakvi brakovi krije velika prevara, prenosi Alo.

Kako je rekao advokat Željko Simić, za fiktivne brakove se u ovim državama plaće i do 30.000 evra, ali zbog rigoroznih kontrola u ovim državama, lažni supružnici moraju pet godina da provedu u braku.

"Supružnici se ispituju bukvalno u sitna crevca. Postavljaju im se unakrsna pitanja, od toga koju muziku najviše vole do detalja o zajedničkim putovanjima i poklonima koje jedno drugom daruju. Takve kontrole su nenajavljene i mogu da budu česte", rekao je Simić.

Česta meta prevaranata

On upozorava da iza velikog broja oglasa koji nude lažni brak u inostranstvu stoje prevaranti, zbog čega je mnogo Srba kojima je san o životu u zemljama zapadne Evrope, ostao nedosanjan, a pored toga su ostali i bez novca.

Prema njegovim rečima, postoje čak organizovane grupe koje jure ljude spremne na fiktivan brak.

"Uglavnom se predstavljaju kao sredovečni muškarci ili žene koji žele da pomognu nekome tako što će stupiti sa njim u fiktivan brak. Dostavljaju falsifikovana dokumentaciju i traže da se pre stupanja u brak plati kaucija od 1.000 evra, kako bi tobože znali da je zainteresovani ozbiljan. Prevare dnevno po nekoliko ljudi, a onda posle pet do deset dana ukinu nalog na društvenim mrežama i isključe telefonski broj", kaže Simić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE