Obrenovac, 18.05.2022

OD JULA VOZAČKU DOZVOLU MOŽETE DOBITI I NA KUĆNU ADRESU


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 10.06.2019.
Ako vadite nova dokumenta, ne zaboravite na ovu novinu u MUP koja važi od danas

Foto:Profimedia
Od ovog ponedeljka građani mogu karticama da plate sve takse za lična dokumenta na šalterima MUP-a u Ljermontovoj ulici u Beogradu. Novost je i da od jula, vozačke dozvole stižu na kućnu adresu ukoliko građani tako žele.

Sistem naplate platnim karticama biće uskoro instaliran u svim policijskim stanicama u Srbiji.

Olivera Šterić, šef odseka za upravne poslove u Policijskoj stanici Novi Beograd kaže da je prijem zahteva za pasoš i dalje uvećan, ali da se kraće čeka zbog angažovanja MUP-a na povećanju broja prijemnih mesta i broja službenika koji vrše prijem zahteva.

"Dnevno se na teritoriji Srbije primi više od pet i po hiljada zahteva za pasoš, a gotovo polovina tih zahteva se primi na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd. Podsetiću građane da je MUP iz tog razloga omogućilo da svi građani koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Beograda mogu svoje zahteve da podnesu i nedeljom u Ljermontovoj, kao i u Policijskoj stanici Novi Beograd od 7:30 do 15:30", rekla je Šterićeva za RTS.

Prvi slobodan termin je, kaže, bio 31. jul, a za 1. i 2. avgust ima dovoljno slobodnih termina.

"Zaista su se građani navikli na taj sistem zakazivanja termina. U prilog tome govori i to što su termini popunjeni", istakla je Šterićeva.

Prema njenim rečima u četvrtak je u Policijskoj upravi za grada Beograd u Ljermontovoj ulici započeo sistem uplata putem platnih kartica. Građanima je omogućeno da izvrše uplate za zahteve o prebivalištu, ličnoj karti putnim ispravama, dodala je.

"Naravno da je tendencija MUP-a da se takav sistem zaživi u svim policijskim upravama na teriotoriji Srbije. Taj projekat je u povoju. Nadam se da će to građanima olakšati dosta i da će biti zadovoljni novinom", kazala je Šterićeva.

Od jula će vozačke dozvole moći da se dostave na kućnu adresu.

"Građani će prilikom predaje zahteva za vozačku dozvolu moći da se opredele na koji način žele da preuzmu svoju dozvolu, da li neposrednim dolaskom na šalter gde su i predali za dozvolu, ili dostavom na kućnu adresu", dodala je Šterićeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE