Obrenovac, 28.07.2021

IMATE ROK DO 5. MARTA


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2020.
MUP: Zamenite isprave o oružju, ako već niste uradili do sada

Foto:MONDO/BOJANA ZIMONJIĆ JELISAVAC
Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju, da to što pre učine imajući u vidu da taj rok ističe 5. marta ove godine.

U skladu sa Zakonom o oružju i municiji koji je počeo da se primenjuje 2016. godine definisan je navedeni rok, a zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a prema mestu prebivališta.

MUP je saopštio da svi zahtevi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena.

"Ističemo da je novim Zakonom o republičkim administrativnim taksama koji je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen", navodi se u saopštenju.

Za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa od decembra prošle godine iznosi 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima cena takse 1.330 dinara.

Ministarstvo podseća da su građani koji imaju oružje sa ispravama izdatim po osnovu starog Zakona imali mogućnost da u prethodne četiri godine podnesu zahtev za izdavanje novih isprava i još jednom poziva građane, koji do danas to nisu učinili, da zahtev podnesu do 5. marta.

"Takođe, podsećamo i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu, kako bi građani imali dovoljno vremena da podnesu zahtev za nove isprave", naveo je MUP.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE