Obrenovac, 18.05.2022

PRELIMINARNI REZULTATI MALE MATURE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.06.2019.
Matematika i kombinovani test teže legli osmacima

Foto:Marko Jovanović
U osnovnim školama širom Srbije objavljeni su preliminarni rezultati male mature, a nakon podnošenja žalbi, slede konačni rezultati, te ispunjavanje lista želja.

Kombinovani test i matematika definitivno su bili najteži malim maturantima, pokazuju preliminarni rezultati, a gotovo da su retki oni koji su osvojili maksimalan broj poena. Iako je u pojedinim školama bilo onih koji su briljirali na jednom od testova, na sveukupan broj đaka vrlo mali broj osvojio je maksimalan broj poena na sva tri testa. 

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita obavljao se u subotu u osnovnim školama, a danas će žalbe moći da se podnesu u okružnim komisijama.

Konačni rezultati biće objavljeni 27. juna, dok će osmaci predavati liste želja za upis 28. i 29. juna. Zvanični raspored đaka biće poznat 7. jula.

Nakon toga, sledi popunjavanje lista želja, a onda i konačni upis budućih srednjoškolaca u željene škole. Raspored učenika u srednje škole objaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE