Obrenovac, 25.05.2022

ZAMENITE PNEUMATIKE NA VREME


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2019.
Od 1. novembra biće obavezne zimske gume

Foto:Shutterstock
Vozači u Srbiji imaju manje od dve nedelje da zamene gume kako se ne bi suočili sa paprenim kaznama!

Obaveza vozača je da na automobilima imaju sve četiri zimske gume u periodu od 1. novembra do 1. aprila ako su na kolovozu sneg, led ili poledica, a dubina šare mora biti najmanje četiri milimetara. Od 10.000 do 20.000 dinara iznosi kazna za fizička lica za vožnju sa letnjim gumama, a za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović objašnjava da se vozilo koje nema sva četiri zimska pneumatika tretira kao tehnički neispravno.

- U slučaju saobraćajne nezgode koju izazove vozač takvog vozila, i vozač i vlasnik dužni su da osiguranju nadoknade svu štetu nastalu u saobraćajnoj nezgodi, a radi se o iznosima koji se mogu meriti desetinama miliona dinara! Sa aspekta bezbednosti neophodno je imati zimske gume, jer letnje gume na zimskim temperaturama prosto nemaju odgovarajuća svojstva - kaže on.

Kada su u pitanju cene pneumatika, one se nisu znatno menjale u odnosu na prethodnu godinu: „Tigrove“ gume 195/65 r15 koštaju oko 4.580 dinara, a „Savine“ istog profila 5.195 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE