Obrenovac, 18.05.2022

'SECOND HAND' RADNJE SVE POPULARNIJE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2019.
Ko kupuje polovnu robu?

Foto:Depositphotos/ViewApart
"Second hand" radnje u Srbiji postaju sve popularnije zbog mogućnosti da se u njima po pristupačnim cenama pazari kvalitetna polovna roba poznatih brendova.

Međutim, nema svaka prodavnica ovog tipa dobru ponudu, pa treba biti obazriv, jer ima i onih koje nabavljaju bofl, pišu "Večernje novosti".

Ta razlika je obično vidljiva i po cenama jer su više u radnjama koje drže kvalitetnije stvari i jače brendove. Postoje predrasude da su takve radnje namenjene siromašnima, a tu se zapravo snabdevaju pripadnici svih društvenih slojeva, pišu "Novosti".

"Radnje ovog tipa okupljaju mušterije iz svih branši i uglavnom pazare oni koji imaju para a ne oni koji nemaju", kaže za „Novosti“ vlasnica jedne "second hand" prodavnice u Žarkovu.

Kupci koji dolaze znaju da mogu vrlo povoljno da nabave odlične komade odeće iz inostranstva. Često stvari nisu starije od godinu dana, a stiže i brendirana roba - H&M-a, C&A...

Ona ističe da su butici polovne odeće posebno zanimljivi onima koji vole drugačije da se oblače, jer imaju stvari koje se ne mogu naći u klasičnim prodavnicama.

Mada deluje kao da ovih radnji ima na svakom koraku, mnogi ne uspevaju da opstanu u takvoj vrsti trgovine.

"'Second hand' 80 odsto zavisi od stalnih mušterija a 20 procenata od slučajnih prolaznika", objašnjava vlasnica radnje.

U Srbiji posluje i velika "second hand" kompanija iz Slovačke koja je razvila svoju mrežu u Evropi, a širom naše zemlje ima 20 maloprodajnih objekata koji rade pod istim nazivom. Kod njih su cene nešto više, ali su i jači brendovi, a, kako kažu, u radnjama je uvek veoma prometno jer svi kupuju kod njih.

U njihovim radnjama su "levis" farmerke 1.800 dinara, "hugo bos" 2.500, dok svečane haljine vrhunskog kvaliteta koštaju 1.500 dinara koliko su i džemperi. Cena debljih jakni je od 1.400 do 2.000 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE