Obrenovac, 17.05.2022

DNEVNICA NAJMANJE 1.600 DINARA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.06.2019.
Ima posla za studente koji bi da zarade preko leta

Foto:Tanjug
Posla ima za svakog studenta u Srbiji koji bi da radi preko leta, a mogu dobro i da zarade, kažu u Omladinskoj zadruzi "Bulevar", koja ima kancelarije na teritoriji cele Srbije.

Ove sezone ponuda poslova je raznovrsna, cena sata je od 200 ili 230 dinara pa naviše, tako da za jedan dan može da se zaradi minimum 1.600 dinara, rekla je za Tanjug direktorka Zadruge Breda Milić.

"Ove sezone imamo izuzetnu ponudu, od administrativnih poslova pa do onih najjednostavnijih, podele letaka. U ovom trenutku imamo više od 30 pozicija, poslove pakovanja, lepljenja deklaracija, kol centri su vrlo aktuelni, sve ono što je vezano za turizam, ugostiteljstvo, razne promocije. Jako je dobra ponuda", kaže Milićeva.

Navela je da su studenti zainteresovani za rad, ali da je ove sezone primetan njihov priličan odlazak u zemlje regiona, pre svega u Hrvatsku, Crnu Goru i Grčku, gde rade u ugostiteljstvu.

"Svi oni koji su zainteresovani, ostaju u Beogradu i u Srbiji, ''Bulevar'' radi u celoj Srbiji, sigurno će moći da nađu rešenje i ima zaista dovoljno posla ove sezone", kaže Breda Milić.

Pored studenata, posao traže i srednjoškolci koji krajem nedelje odlaze na raspust, a Milićeva kaže da u poslednjih nekoliko dana mnogi od njih dolaze da se prijave.

"Sigurno oko 100 studenata i učenika dođu u toku jednog dana da se prijave", dodaje ona.

Milić kaže da su studenti zadovoljni zaradom koja je, navodi, veća nego prošle godine, a naročito u odnosu na 2017. godinu.

"Sada su već cene sata od 200 ili 230 dinara pa naviše, što nije malo. Može za jedan dan da se zaradi i 1.600, 1.800 dinara najmanje što je za studentski budžet prilična svota novca", rekla je Milić.

Studentkinja psihologije Isidora Jakšić rekla je za Tanjug da je u Omladinskoj zadruzi "Bulevar" počela da radi u februaru ove godine i da planira tu da ostane sigurno do kraja leta, kada će nastaviti da uči za polaganje ispita.

"Moja zaduženja ovde su učlanjenja novih omladinaca kojima tražimo poslove", ispričala je Jakšićeva.

Kaže da je jako zadovoljna uslovima, te da radi s mladim kolegama koje se dobro slažu.

"Uslovi su odlični. Sarađujemo s raznim firmama tako da mnogo toga može da se nauči, stalno komuniciramo s novim ljudima, s novim omladincima, interesantno je, nikada nije dosadno. Uvek ima posla, tako da i vreme brzo prođe", rekla je Jakšićeva, koja kaže da je zadovoljna i zaradom.

Student mađarskog jezika i književnosti Dušan Barna rekao je za Tanjug da će sigurno raditi preko leta za razne firme.

"Ne radim ništa na duže, samo kraće dnevne honorarne poslove", rekao je Barna, koji je zadovoljan i uslovima i zaradom.

Uglavnom, kaže, radi fizičke poslove, ali ponekad pomogne na konferencijama i sastancima na koje dolaze stranci pošto govori engleski jezik.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE