Obrenovac, 18.05.2022

DOBRO POGLEDAJTE JULSKI RAČUN ZA STRUJU


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.07.2019.
Imaćete još jednu stavku za plaćanje

Foto:Thinkstock
Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS) na Blic panelu "Energetska efikasnost i pravilno korišćenje struje".

Ipak, Stanić je za Blic rekao da je reč o minimalnim iznosima.

- Reč je o zakonu koju se primenjuje od 1. jula, tako da će se na novim računima pojaviti i nova stavka. Govorimo o cifri od 0,015 dinara po kilovat-satu, koja nije zanemarljiv trošak, ali mislimo da građane neće značajnije ugroziti. To praktično znači da je na potrošenih 100 kilovati-sati struje dodatni trošak 1,5 dinara, a za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata račun će biti uvećan za oko 6 dinara - objašnjava Stanić, uz napomenu da tako pojedinačni trošak neće biti veliki.

Stanić navodi da se ovako prikupljena sredstva slivaju u zajednički fond i uplaćuju na račun Ministarstva energetike, koje će ih na adekvatan način plasirati dalje i tako doprineti opštem trendu povećanja energetske efikasnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE