Obrenovac, 18.05.2022

SAOBRAĆAJNA POLICIJA GODIŠNJE OTKRIJE OKO MILION PREKRŠAJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2019.
Evo koji su najčešći

Foto:Z.Ilić/RAS Srbija
Saobraćajna policija na godišnjem nivou otkrije oko milion prekršaja, među kojima su najčešći prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje mobilnog telefona, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

Rebić je, na stručnom skupu o primeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, podsetio da je prošle godine značajno pooštrena kaznena politika stupanjem na snagu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

- Da bi se postigla svrha propisivanja prekršajnih sankcija važno je da izrečene sankcije budu srazmerne težini počinjenog prekršaja, jer će se samo tako stvoriti ambijent za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima - poručio je Rebić, a saopštio MUP.

Na skupu u Sokobanji učestvovali su predstavnici saobraćajne policije i prekršajnih sudova.

Rebić je kao primer dobre saradnje saobraćajne policije i prekršajnih sudova naveo institut sporazuma o priznanju prekršaja, koji se primenjuje pet godina.

Istakao je da je prošle godine zaključeno 89.000 sporazuma o priznanju prekršaja, a samo 45 njih sudije za prekršaje nisu verifikovale.

- To pokazuje da je mogućnost greške kada postoje jasni kriterijumi minimalna - naveo je Rebić.

On je dodao da MUP preduzima i niz preventivnih akcija, među kojima je posebno izdvojio predmet "Osnovi bezbednosti dece", u okviru koga policijski službenici između ostalog decu podučavaju i bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE