Obrenovac, 25.05.2022

Vukićevica dobija Dom


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2019.
U Mesnoj zajednici Vukićevica započeti su radovi na izgradnji Doma

Foto:lokalnenovine.rs
Objekat se gradi na inicijativu meštana ovog sela, a rok za završetak grubih radova je 70 dana. Sledeće godine biće završeni unutrašnji radovi, dok se otvaranje predviđeno očekuje u maju.

"Objekat će imati 148 m2 i imaće sve prostorije koje su potrebne za rad mesne zajednice. Za početak smo obezbedili tehničku vodu, izbušen je bunar. U isto vreme smo razmišljali o školi, zbog toga što je bunar koji koristi škola veoma malog protoka, tako da će ubuduće i škola koristi postojeću instalaciju. Vrednost investicije je 7,5 miliona dinara", rekao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac".

Član Saveta MZ Vukićevica Aleksandar Arsenović kaza je da meštani ovog sela čekaju više od 40 godina na izgradnju Doma. On se zahvalio Gradskoj opštini Obrenovac zbog toga što je ponovo prepoznala potrebe građana u Vukićevici.

"Važan dan za sve obrenovačke mesne zajednice, zato što počinjemo novi ciklus izgradnje i rekonstrukcije domova u našim selima. Jako loše stanje je u mnogim objektima. Ako pogledate Mislođin, Jasenak, Draževac, Grabovac, LJubinić videćete da su ti objekti danas ruglo tih sela. Danas kada smo ekonomski stabilni i bogatiji nego što smo bili, zbog velikog broja zaposlenih ljudi, možemo se posvetiti i toj aktivnosti", rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"Vukićevica je selo koje nije imalo uopšte Dom, koji će biti na korist i radost svih stanovnika, kako bi mladi ostajali u svom mestu. Kao što znamo centar sela čine Dom, škola i uz vodosnabdevanje koje je najvažniji problem sela, to ćemo uraditi sve ovde u narednom periodu", dodao je Čučković.

On je naveo da će Dom u Vukićevici biti urađen po uzoru na Dom u MZ Orašac.

"Različite su potrebe različitih sela. Na Zabrežju je Dom sa centralnim grejanjem, ali je okolina u jako lošem stanju i tu ćemo uraditi Trg Saše Radišića koi će biti ukras tog dela grada. U Skeli i Konaticama treba da se uradi novi krov, Dom u Ratarima treba da se prilagodi za novo obdanište. Mi ćemo domove opremiti novim nameštajem kako bi imali svi potpuni komfor, kako bi to bili pravi objekti za sve građane svih tih mesnih zajednica", istakao je predsednik opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE