Obrenovac, 04.07.2022

POTPISANI UGOVORI SA SPORTSKIM KLUBOVIMA U OKVIRU PROGRAMA 'EKO DINAR'


Izvor: Lokalne novine Obrenovac | Obrenovac, 26.01.2022.
Danas su potpisani ugovori sa predstavnicima sportskih klubova, koji će tokom 2022. godine dobijati sredstva iz programa ”Eko dinar”.

Foto: Lokalne novine


Danas su potpisani ugovori sa predstavnicima sportskih klubova, koji će tokom 2022. godine dobijati sredstva iz programa ”Eko dinar”.  Ukupno 47 klubova sa teritorije opštine Obrenovac uključeno je u program koji podrazumeva nadoknadu članarina za decu, članove sportskih klubova. Program ”Eko dinar” finansira Gradska opština Obrenovac.


Predsednik Komisije za sport Miloš Stanković naglasio je, da su ponosni na činjenicu, što se već deceniju unazad realizuje program ”Eko dinar”.

– Ovoga puta potpisujemo ugovor za 2022. godinu, u kojoj imamo dva nova korisnika. Radostan sam što ponovo Crvena zastava ima omladinske selekcije i što će deca iz tog kluba potpuno besplatno trenirati. Takođe, to važi i za novi stonoteniski klub ”Zvezda” iz Konatica.

On je dodao da Gradska opština Obrenovac klubovima uplaćuje 2.000,00 dinara za svako dete, člana kluba starosti od 10-18 godina.


Stanković je naglasio da je program ”Eko dinar” uticao na razvoj sporta na teritoriji opštine Obrenovac.

– Dete može doneti odluku, kojim sportom želi da se bavi i to potpuno besplatno. Međutim, za sportske klubove, to znači stabilnost, jer postoji kontinuirano finansiranje sportskih klubova, koji više nemaju problem sa naplatom članarina – naveo je Stanković.


Predsednik stonoteniskog kluba i sekretar fudbalskog kluba iz Konatica Nemanja Ivanović naglasio je, da je program ”Eko dinar” doprineo da klubovi dobiju nove članove.

– Ovo je projekat opštine, koji dosta znači za funkcionisanje klubova. Stonoteniski klub je novi klub i funkcioniše već dve godine, a od ove godine ulazi u projekat ”Eko dinar” – naveo je Ivanović.


Predsednik rukometnog kluba ” Radnički” Zoran Jović naglasio je, da je i u ovom klubu veći broj dece.

– Bez programa ”Eko dinar” klubovi ne bi mogli da funkcionišu. Ovamo nam je najbitnije da su prihodi redovni – rekao je Jović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE