Obrenovac, 14.06.2024

U TOKU JE PRIJAVLJIVANJE POLJOPRIVREDNIKA ZA E-AGRAR


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2023.
U toku je prijavljivanje poljoprivrednih gazdinstava u novi elektronski registar

Foto:obrenovac.rs


Naime, poljoprivrednici imaju obavezu da se do 31. marta prijave na platformu e-Agrar, kako bi obnovili registraciju svojih gazdinstava.

Iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac naglašavaju da su poljoprivrednici iz Obrenovca dobili svoj elektronski identifikacioni broj, a kako objašnjavaju sada su aktuelne aktivnosti oko prijavljivanja na portal.

– Na portalu se nalaze svi podaci o poljoprivrednom gazdinstvu, a njihova bi obaveza bila da dođu kod nas u Kancelariju za poljoprivredu, i izvrše izmene i da promene podatke koje je trezor do sada imao. Molimo poljoprivrednike da dođu i izvrše neophodne izmene, jer će se subvencije isplaćivati isključivo prema onome što bude zabeleženo na ovoj elektronskoj platformi – navela je Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac.

Novi sistem bi trebalo da uštedi vreme, a poljoprivrednici će od sada imati priliku da provere stanje svog gazdinstva na telefonima ili kompjuterima.

U Kancelariji za poljoprivredu podsećaju da sva poljoprivredna gazdinstva imaju obavezu prijavljivanja u novi registar, ukoliko planiraju konkurisanje za subvencije.

– Rok za prijavljivanje je 31. mart i ovom prilikom molimo poljoprivrednike da dođu i obave svoj deo posla, jer su za 1. april najavljene subvencije u iznosu od 9.000 dinara po hektaru, a kako bi podnosili prijave za pomenute subvencije, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava moraju imati regulisanu platformu – rekla je Muškinja.

Član Veća opštine Obrenovac Predrag Jovanović iskoristio je priliku i pohvalio rad Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac koja izlazi u susret potrebama poljoprivrednih proizvođača.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE