Obrenovac, 15.07.2024

EVO KAKO DA UŠTEDITE STRUJU


Izvor: Espreso/Krstarica/Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2023.
Cake sa bojlerom koje će vam OTVORITI OČI

Foto:Botastock images / Alamy / Alamy / Profimedia


Na internetu postoje razni forumi koji su uvek aktivni kada je u pitanju misterija ,,Kako da se potroši manje struje“, a nikako da se dođe do nekog zaključka.

Uvek se naći neko ko će da kaže da je racionalnije da se bojler uvek drži uključenim, jer tada ne mora da se greje cela voda, nego samo da se pomalo dopunjava, a dok sa druge strane nekih zagovaraju da ga je najbolje uključivati samo po potrebi.

Sada smo konačno dobili i odgovor na ovo pitanje.

Sve zavisi koliko vaša porodica ima članova, a ukoliko je u pitanju samac ili neki mladi bračni par onda je najbolje da se bojler pali kada je potrebno, a dok sa druge strane, a ako je porodica malo veća onda je njima najbolje da ga uvek drže uključenim.

Ali, ono što je jako bitno jeste i sama namena bojlera koja igra veliku ulogu.

Ako se bojler koristi samo za kupatilo i tuširanje, onda je najbolje da ga palite samo po potrebi, ali ako je u pitanju veliki protočni bojler koji se koristi u kuhinji onda morati uvek da ga držite uključenim.

Kada se na kraju sve sabere i oduzme mnogo je bolje i jeftinije da ga palite samo po potrebi, i da se gleda kada je struja jeftina.

Još jedan manje važan savet jeste da se termostat podesi između 55 i 60 podeoka jer se tako manje stvara kamenca, i može da se produži njegov vek trajanja. Potrebno je da se bojler očisti jednom godišnje od kamenca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE