Obrenovac, 05.10.2023

EVO KAKO DA PLAATE MANJE PUTARINU


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 29.03.2023.
Uz TAG ureaj imate popust, ovo su dokumenta potrebna za kupovinu

Foto:Marina Lopii


Za kupovinu ureaja za elektronsku naplatu putarine takozvani tag ureaj koji graani Srbije mogu da kupe na šalterima pošta širom naše zemlje potrebna je lina karta na uvid i fotokopija saobraajne dozvole vlasnika vozila za koju se izdaje TAG ureaj, navodi se na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

TAG ureaj se prodaje po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je iskljuivo za putnika vozila fizikih lica. Dokumenta koja su potrebna za kupovinu ureaja je lina karta koja se dostavlja na uvid i fotokopija saobraajne dozvole vlasnika vozila za koju se izdaje TAG ureaj, navodi AMSS.

Podsetimo, Vlada Srbije je nedavno donela odluku o poveanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, a za elektronsku naplatu putarine cena je poveana za osam odsto.

Pomonik direktora "Puteva Srbije" za naplatu putarine Darko Savi kazao je da koji kupe TAG ureaj imae popust na korišenje elektronske naplate putarine, automatski generisan kroz veb-platformu u iznosu od šest odsto.

- Posebna pogodnost je što e, nakon kupovine TAG ureaja korisnici na jednostavan nain registrovati ureaj putem jedinstvene veb-platforme, a to e im omoguiti da plaanje putarine vrše onlajn s registrovane platne/debitne kartice - rekao je Savi i dodaje da je veb-platforma osmišljena tako da na nju mogu da se pove鱉u i ostali sistemi za naplatu putarine zemalja u regionu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE