Obrenovac, 04.07.2022

EVO KAKO DA SPOJITE SLOBODNE DANE I DOBIJETE 10 DANA ODMORA


Izvor: Kurir.rs/Blic Biznis/Lokalne novine | Obrenovac, 31.01.2022.
Za Sretenje i predstoje─çe praznike mnogi mogu na mini odmor

Foto:Shutterstock


Samo što su prošli novogodišnji i bo┼żi─çni praznici, a ve─ç razmišljamo o novim slobodnim danima i dr┼żavnim praznicima. Istina, mnogi su na ovakve misli ovih dana bili podstaknuti praznikom i ─Źinjenicom da deca nisu išla u školu na Svetog Savu.

Ukoliko pogledamo kalendar i dr┼żavne praznike, vidimo da nam prvi neradni dani dolaze za Sretenje. Ovaj dr┼żavni praznik je 15. februara i praznuje se neradno dva dana. Posle njega dolaze uskršnji praznici koji nam donose ─Źetiri neradna dana u aprilu, uklju─Źuju─çi i vikend.

Još, dakle, imate vremena da isplanirate svoj odmor, bez obzira na njegovu du┼żinu. Va┼żno je samo da dane odmora dobro ukombinujete sa dr┼żavnim praznikom i vikendom. Istina, iskustva pokazuju i da ovakvu praksu nije mogu─çe primeniti u velikom broju privatnih firmi i da se mnogo ─Źeš─çe praktikuje kod privatnika.

Ukoliko, recimo, planirate da odmorite oko Sretenja, mogu─çnosti su slede─çe.

Sretenje pada 15. februara. Neradna su dva dana, utorak i sreda, i dobrom kombinacijom mogu─çe se odmoriti ukupno devet dana. Dakle devet dana odmora pod uslovom da u firmi "pišete" tri slobodna dana: dva dana vikenda + jedan dan odmora + plus dva dana dr┼żavnih praznika + dva dana odmora + dva dana vikenda.

Za uskršnje praznike mogu─çe se odmoriti i više. Uskrs pada 22. aprila i neradna su ─Źetiri dana.

Posle Uskrsa, idu prvomajski praznici koji nam donose dva neradna dana. Po jedan neradan dana imamo i u julu, zatim u oktobru i u novembru i sve tu to dr┼żavni praznici. Tako dolazimo i do kraja godine i novih novogodišnjih praznika.

Prošle godine bilo je ukupno 13 neradnih dana, s tim da su dva padala na vikend.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE