Obrenovac, 04.12.2021

EVO KOJE KORAKE DA PRE─ÉETE AKO ┼ŻELITE DA PUTUJETE U INOSTRANSTVO


Izvor: Espreso/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 31.10.2021.
Detaljno uputstvo, korak po korak

Foto:EPA-EFE/CLAUDIO PERI


Gra─Ĺani kojima je neophodan negativan PCR test zbog mogu─çeg putovanja u inostranstvo ili zbog li─Źne sigurnosti, preko portala e-uprava mogu da zaka┼żu svoj termin za testiranje.

Da bi zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik pomenutog portala, ve─ç samo da popunite prilo┼żeni formular.

Zakazivanje termina za PCR testiranje na li─Źni zahtev omogu─çeno je i putem Nacionalnog kontakt-centra Ministarstva zdravlja na broju 011-36 20000 svakim radnim danom od 8 do 20 ─Źasova.

KORAK 1

Ukoliko ┼żelite da zaka┼żete PCR testiranje na li─Źni zahtev, potrebno je da na portalu izaberete opciju pokreni uslugu. Potom se pojavljuje lista laboratorija koje sprovode testiranje. Neophodno je da prvo odaberete ┼żeljenu laboratoriju, a da potom u kalendaru izaberete neki od slobodnih termina ili onaj koji vama najviše odgovara.

KORAK 2

Testiranje, na portalu e-uprave, mo┼że da se zaka┼że za najviše pet ─Źlanova porodice, ukoliko ┼żeljena laboratorija mo┼że da u isto vreme analizira više osoba u jednom terminu. Na test mogu naši gra─Ĺani, strani dr┼żavljani sa boravkom u našoj zemlji, kao i turisti.

KORAK 3

Pošto odaberete broj osoba za koje ┼żelite da se testiraju na li─Źni zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zaka┼żi. Odnosno da unesete ime i prezime, adresu prebivališta i jedinstveni mati─Źni broj.

KORAK 4

Nakon što uspešno zaka┼żete termin, sistem ─çe generisati popunjene uplatnice. Tako─Ĺe, nije omogu─çeno elektronsko pla─çanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.

KORAK 5

Visina naknade za PCR testiranje na prisustvo kovid virusa na li─Źni zahtev za sve iznosi 9.000 dinara. Neophodno je da uplatite novac, a u laboratoriju bi trebalo da ponesete dokaz o uplati prilikom testiranja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE