Obrenovac, 13.05.2021

60 MILIONA ZA MALA I SREDNJA PREDUZE─ćA


Izvor: nova.rs/Daniela Ili─ç Krasi─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2020.
Novi krediti Evropskog investicionog fonda za privrednike

Foto:Shutterstock


Evropski investicioni fond (EIF) i Rajfajzen banka dogovorili su zajam od 60 miliona evra koji ─çe omogu─çiti  malim i srednjim preduze─çima da finansiraju rast i razvoj svog poslovanja i unaprede digitalne kapacitete. Garancije za zajam date su u okviru programa EU za konkurentnost preduze─ça - COSME, namenjenog efikasnijem finansiranju privatnog sektora.

Uz pomo─ç garancija EIF, Rajfajzen banka ─çe biti u mogu─çnosti da srpskim malim i srednjim preduze─çima ponudi novu, povoljniju kreditnu liniju sa du┼żim rokom otplate za finansiranje obratnog kapitala i osnovnih sredstava, navode u ovoj banci.

Ugovor obuhvata dve nove garancijske šeme za Srbiju u okviru programa COSME koje podrazumevaju i zajmove za digitalizaciju poslovanja.

“Time ─çe srpske kompanije dobiti nove izvore finansiranja u trenutku kada pandemija zna─Źajno ote┼żava odr┼żanje likvidnosti i poslovnih aktivnosti, pristup finansijama i realizaciju razvojnih planova”, isti─Źu u Rajfajzenu.

“Sa zadovoljstvom potpisujemo prvu garanciju za kreditni portfolio za Srbiju u okviru finansijskog instrumenta COSME kako bismo podr┼żali oporavak od pandemije i digitalizaciju ekonomije. Digitalna tranzicija je jedan od strateških ciljeva Evropske unije i ova garancijska šema predstavlja va┼żan korak ka stvaranju otpornijeg, odr┼żivijeg i povezanijeg tr┼żišta. Ove garancije ─çe omogu─çiti našem lokalnog partneru Rajfajzen banci da kreditira i preduze─ça sa ograni─Źenim pristupom finansijama, poput tehnoloških startap kompanija koji su pokreta─Ź inovacija i konkurentnosti”, izjavio je izvršni direktor EIF Alain Godard.

EIB Grupacija je do sada investirala 2,1 milijardu evra u srpska mala i srednja preduze─ça.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE