Obrenovac, 10.05.2021

FEJSBUK MENJA PRAVILA


Izvor: Alo.rs/Tanjug/D.S./Lokalne novine | Obrenovac, 16.02.2021.
Usledilo va┼żno obave┼ítenje za sve korisnike

Foto:Tanjug/AP


Fejsbuk je saopštio da proširuje svoje napore da ukloni la┼żne tvrdnje na svojoj platformi i Instagramu o korona virusu...

Fejsbuk (FB) ponovo menja svoje politike, a kompanija je najavila nekoliko mera za borbu protiv dezinformacija o vakcinama, uklju─Źuju─çi ote┼żavanje pronalaska naloga koji obeshrabruju ljude da se vakcinišu putem pretraga na Instagramu, koji je u vlasništvu FB.

Kako prenosi Si-En-En, Fejsbuk je u ponedeljak saopštio da proširuje svoje napore da ukloni la┼żne tvrdnje na svojoj platformi i Instagramu o korona virusu, vakcinama protiv kovida 19 i i genralno o vakcinama tokom pandemije.

Kompanija je tako─Ĺe najavila da ─çe u svom „Informativnom centru Kovid-19“ po─Źeti da objavljuje veze do lokalnih zdravstvenih internet stranica kako bi pomogla korisnicima da utvrde da li ispunjavaju uslove za vakcinu i kako je mogu dobiti.

Najava FB dolazi dan nakon što je „CNN Busineš“ izvestio da je Instagram nastavio da istaknuto prikazuje naloge „antivaksera“ u svojim rezultatima pretrage, dok je Fejsbuk grupe koje su protiv vakcina i dalje lako prona─çi.

Nalazi su izazvali zabrinutost me─Ĺu ameri─Źkim stru─Źnjacima za javno zdravlje, s obzirom na to da su SAD usred najve─çeg sprovo─Ĺenja imunizacije kao deo mera u suzbijanju pandemije koronavirusa, prenosi ameri─Źka televizijska mre┼ża.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE