Obrenovac, 18.05.2022

Nova škola i fiskulturna sala u Zvečkoj (FOTO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2019.
Završava se investicioni ciklus izgradnje nedostajućih fiskulturnih sala u opštini Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs
U ponedeljak je zvanično započeta izgradnja fiskulturne sale i novog dela škole u Zvečkoj. Reč je o četvrtoj novoj sali za fizičko koja se gradi u Obrenovcu, a u sklopu ovih radova biće i rekonstruisan postojeći objekat OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da se radi o investiciji vrednoj 1.300.000 evra i zahvalio svima koji su uzeli učešće u realizaciji ovog vrednog projekta.

"Izgradnja ove škole zaokružuje sve ono što smo uradili u Zvečkoj – od uvođenja javnog prevoza, asfaltiranja ulica i postavljanja rasvete, pa do uvođenja vodovoda i kanalizacije. Pre nekoliko godina rekli smo da neće više biti razlike između centra grada i bilo kog drugog dela prigradskih opština, i na primeru naselja Zvečka to se pokazalo kao tako", kazao je Vesić.

On je ovu priliku iskoristio da najavi nova ulaganja, uz podsećanje da više na teritoriji opštine Obrenovac nema škole bez fiskulturne sale.

"Na primeru Zvečke pokazali smo da rešavamo problem po problem i da je to politika koju personifikuje predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, jer ako rešavamo probleme ljudi, svi će živeti bolje, a ova škola je veliki korak ka tom cilju", rekao je Vesić.

Ministar prosvete Mladen Šarčević poželeo je učenicima da imaju najbolje moguće uslove kao što imaju deca ne samo u centralnim gradskim opštinama, nego i u najrazvijenijim zemljama sveta i objasnio da se na ovom prostoru planira izgradnja šest novih učionica, dva kabineta, biblioteke i sale za fizičko.

"Obrazovanje je u Srbiji u uzletu. I đaci i prosvetni radnici će biti u prilici da čine novu budućnost Srbije", naglasio je Šarčević.

Direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre podsetila je na podatak da je pre dve godine procenjeno da svaka druga osnovna i srednja škola u Srbiji nema fiskulturnu salu, da svaka treća zahteva potpunu modernizaciju, a svaka četvrta je starija od 60 godina.

"Zato smo se i odazvali da podržimo program rehabilitacije i modernizacije osnovnih i srednjih škola širom srbije sa 50 miliona evra, od čega je 35 miliona već isplaćeno", istakla je Dubravka Negre.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napomenuo je da se ovim činom završava investicioni ciklus izgradnje nedostajućih fiskulturnih sala u opštini Obrenovac i kreće u novi ciklus: rekonstrukcije i izgradnje obdaništa i drugih nedostajućih objekata za dečju zaštitu.

"Naša lepa Srbija ima 1104 sela koja imaju ispod 100 stanovika. Od toga 200 nema nijednog stanovnika. Hvala Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu što mi danas u Zvečkoj stavljamo kamen temeljac naše budućnosti. Naš sledeći zadatak je da izgradimo novo obdanište u Bariču, Belom Polju pored Hrama i hoćemo da rekonstruišemo i Kolibri i Zeku", rekao je Čučković.

V.d. direktora EPS-a Milorad Grčić najavio je da će se, kao i ostali delovi Obrenovca koji nemaju daljinsko grejanje, i naselje Zvečka naći na ruti toplikfikacije Novog Beograda sa TE „Nikola Tesla” A.

"Najveća zasluga za gradnju i kamen temeljac pripada građanima Zvečke i ovim mališanima. Imamo veliki broj praznih sela, nije se ništa ulagalo godinama. Broj stanovnika i dečice u Zvečkoj raste i mi smo ponosni na taj podatak", dodao je Grčić.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, najavio je izgradnju velelepnog objekta.

"Imali smo objekat koji je napravljen 1981. godine i od tada se ništa nije radilo. Ovo je četvrta sala nova koju gradimo u Obrenovcu, posle Prve obrenovačke, Skele i Grabovca. Na radost svih sportskh klubova je fiskulturna sala, pošto će biti opremljena za sve sportove", kazao je Blažić.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak poručio je da Grad Beograd nastavlja sa ispunjenjem svih obećanih projekata i da odgovorna politika koja se sprovodi dovodi do toga da se u svakoj opštini škole obnavljaju i grade.

Petar Lalić, predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka, napomenuo je da je ovo istorijski događaj za mesto pošto se realizuje dugoočekivani projekat.

Vukašin Erić, odbornik u Skupštini GO Obrenovac, takođe je govorio o značaju izgradnje novog objekta i naglasio da se time znatno poboljšava životni standard svih meštana Zvečke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE