Obrenovac, 17.05.2022

NEPODNOŠLJIVO


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 11.06.2019.
Temperatura skače ka 40 stepeni, za vikend ne izlazite napolje zbog ove opasnosti! Posle paklenih vrućina, sledi nam novi šok!

Foto:Tanjug/Jugoslav Pap
Nakon obilnih padavina, ove nedelje nas očekuju prave tropske temperature, koje se bliže 40. podeoku, a zbog visoke vlažnosti vazduha subjektivni osećaj biće da je još toplije.

Stiže nam "leto pre leta", a stanovnici Srbije veoma toplo vreme treba da iskoriste dok imaju priliku, jer nas već tokom naredne nedelje očekuje pad temperature.

- Ove nedelje će se nastaviti toplo i sunčano vreme, temperature do kraja dana neće padati ispod 30 stepeni - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Jutarnje temperature će se narednih dana u Beogradu kretati od 21 do 23 stepena, dok će maksimalne temperature dostizati 32 do 37 stepeni. Slično, sunčano i veoma toplo vreme, očekuje se i u ostatku zemlje.

Kako ističe Đurić, "temperatura će za ovo doba godine biti nešto malo iznad proseka". Ona će rasti i danas, kada će iznositi 31 stepen, dok će se već u sredu popeti na 33 stepena.

Uprkos toplim temperaturama, mogući su kratki lokalni pljuskovi u brdskoplaninskim predelima.

- Danas su mogući lokalni pljuskovi u brdskoplaninskim područjima na jugu i istoku zemlje, dok će se u sredu javiti kratkotrajni pljuskovi na jugu Srbije - dodaje Đurić.

Četvrtak će sa 35 stepeni biti uvod u tropski sunčan i topao vikend sa slabim povetarcem, jer u petak i subotu možemo da očekujemo 36 do 37 stepeni.

Visoke vrednosti UV zračenja

Ukoliko ste planirali da toplo vreme iskoristite za odlazak napolje ili sunčanje, izbegavajte da tokom ranog poslepodneva izlazite bez odgovarajuće zaštite.

- Tokom vikenda se očekuju visoke vrednosti UV zračenja od 10 do 16 časova, te u tom periodu nije preporučljivo na sunce izlaziti bez zaštite - ističe Đurić.

Naredne nedelje pad temperature

Poslednji dan ove nedelje biće uvod u pad temperature naredne sedmice.

- Nedelja će biti uvod u promenu vremena. Doći će do povećanog razvoja oblačnosti, ali ne možemo još uvek sa sigurnošću da utvrdimo da li će biti pljuskova. Tokom naredne sedmice doći će do pada temperature i ona neće prelaziti 30 stepeni. To i jeste temperatura primerena za ovo doba godine - zaključuje Đorđe Đurić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE