Obrenovac, 13.05.2021

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI HRAMA U MZ UŠĆE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2021.
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su radove na izgradnji hrama u mesnoj zajednici Ušće

Foto:obrenovac.rs


Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa svojim saradnicima, obišao je radove na izgradnji hrama u mesnoj zajednici Ušće. Prema rečima nadležnih iz ovog hrama, građevinske radove usporila je rekonstrukcija podova, koja je bila neophodna, a ove godine planirano je da se urade svodovi.

Hram u izgradnji biće posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju, koji je prema navodima jereja Slađana Filipovića krsna slava koju proslavlja najveći broj porodica iz ove mesne zajednice.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom obilaska radova na izgradnji hrama, najavio je da će ove godine iz budžeta opštine biti izdvojena sredstva kojima će biti pomognuta dalja izgradnja hrama.

– Priloga od meštana ima, ali sa donacijom koju je obećao predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, mi ćemo uspeti da natkrijemo našu crkvu – naglasio je jerej Filipović.

Čučković ističe stabilnost države kao glavni uslov izgradnje hramova, jer kako kaže, kroz istoriju su građeni hramovi u periodima kada su državu karakterisale stabilnost i sloga među ljudima.

Jerej Filipović iskoristio je priliku i u ime crkvenog odbora zahvalio predsedniku opštine Obrenovac i njegovima saradnicima na poseti, kao i na pomoći koju su do sada pružali u izgradnji hrama.

On je kao najveće priložnike do sada, naveo Gradsku opštine Obrenovac, TENT i Kancelariju za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE