Obrenovac, 06.05.2021

HOĆEMO U VOJSKU?


Izvor: Alo.rs/Tanjug/A.J./Lokalne novine | Obrenovac, 02.01.2020.
Vraća se služenje vojnog roka?

Foto:EPA/PHILIPP GUELLAND


Ozbiljno se razmišlja o povratku služenja vojnog roka, ali odluka o tome neće biti brzopleto doneta...

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

"Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu... Pažljivo osluškujemo sve argumente", rekao je za TV Prva.

Služenjem vojnog roka smanjila bi se potreba za angažovanjem profesionalnih vojnika, ali treba razmišljati o tome gde bi vojnici bili smešteni i kakvu bi obuku imali, dodaje.

"Nažalost, do 2012. godine resursi, poput kasarni, regrutnih centara i centara za obuku su desetkovani, zato moramo da razmišljamo ozbiljno, gde će vojnici biti smešteni, kakvu će obuku i opremu da imaju, i da država i Vojska imaju korist od toga".

Ponovio je da se ozbiljno razmišlja o tome, ali da će odluka biti doneta onda kada bude bila zrela i kada se čuju svi argumenti u konsultaciji sa svim učesnicima procesa, pre svega sa Vojskom i Generalštabom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE