Obrenovac, 07.05.2021

RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIONE MRE┼ŻE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2021.
U toku su radovi na povezivanju korisnika na kanalizacioni sistem u naselju Šljivice

Foto:obrenovac.rs


Danas su naselje Šljivice obišli predstavnici Javno komunalnog preduze─ça ”Vodovod i kanalizacija” Obrenovac i Saveta za komunalni red.

– Trenutno se nalazimo u naselju Šljivice gde povezujemo korisnike na kanalizacioni sistem. Tako─Ĺe moram da napomenem da smo u potpunosti završili kanalizacionu mre┼żu u mesnoj zajednici Zabre┼żje, konkretno u Savskoj ulici i ─Źekamo priklju─Źenje fekalno crpne stanice na elektri─Źnu energiju kako bi priklju─Źili korisnike – izjavio je Branko Mati─ç direktor Javnog komunalnog preduze─ça ”Vodovod i kanalizacija”.

Mati─ç je napomenuo da cena priklju─Źka na kanalizacionu mre┼żu iznosi od 8.000 do 16.000 dinara.

– O─Źekujemo da korisnici do─Ĺu u JKP ”Vodovod i kanalizacija” i podnesu zahteve. Konkretno za priklju─Źak u Zabre┼żju cena iznosi oko 10.000 dinara. Na korisnicima je da podnesu zahtev i plate taksu za nadzor. Ostale poslove subvencioniše Gradska opština Obrenovac, a ina─Źe cena jednog kompletnog priklju─Źka je izme─Ĺu 70.000 i 80.000 dinara – rekao je Mati─ç.

On je naglasio da se nastavlja sa izgradnjom kanalizacione mre┼że na Valjevskom putu.

– Posao na izgradnji kanalizacione mre┼że na Valjevskom putu o─Źekujem da ─çemo završiti do leta. Po završetku po─Źe─çemo sa priklju─Źcima novih korisnika od marketa Intereks do nadvo┼żnjaka u Zve─Źkoj – zaklju─Źio je Mati─ç.

– Savet za komunalni red realizuje veliki broj projekata. Danas smo zajedno na terenu sa radnicima Javno komunalnog preduze─ça ”Vodovod i kanalizacija” i rešavamo jedan od ┼żivotnih problema naših gra─Ĺana – izjavio je Ivan Stoji─ç ─Źlan Ve─ça opštine Obrenovac i zahvalio se svim gra─Ĺanima na saradnji sa Savetom za komunalni red.

Stoji─ç je tako─Ĺe napomenuo i problem vezan za ambala┼żni otpad.

– U narednom periodu ─çemo zajedno sa Javnim komunalnim preduze─çem ”Obrenovac” napraviti akciju u kojoj ─çe naši preduzetnici u periodu od sedam do osam ─Źasova iznositi svoj ambala┼żni otpad kako bi radnici JKP-a taj otpad odneli. Radi se isklju─Źivo o ambala┼żnom otpadu, ne komunalnom- kazao je Stoji─ç.

– Apelovao bih na privrednike koji ─çe dobiti flajer na kojem ─çe biti objašnjena celokupna procedura odnošenja ambala┼żnog otpada. Privrednici treba da se posvete ovom problemu iz razloga što veliki broj primedbi naših gra─Ĺana se odnosi na problem sa ambala┼żnim otpadom – naveo je Stoji─ç.

On je najavio da ─çe radnici JKP-a flajere podeliti svim privrednicima kako bi se upoznali sa procedurom oko ambala┼żnog otpada i izrazio nadu da ─çe ovaj problem biti rešen.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE