Obrenovac, 10.05.2021

NAJAVLJENA IZGRADNJA KRUŽNOG TOKA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2021.
Na raskrsnici Ulice Kralja Petra i Ulice Kralja Aleksandra

Foto:obrenovac.rs


Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca uradilo je idejno rešenje za realizaciju projekta izgradnje kružnog toka na raskrsnici Ulice Kralja Petra i Ulice Kralja Aleksandra. Novi kružni tok će u mnogome olakšati i rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada.

– Po dobijanju saglasnosti od viših instanci za ovaj idejni projekat trebaće nam mesec dana da uradimo urbanistički projekat, nakon toga projekat će biti poslat na javni uvid. Nama je uslov da do proleća imamo gotov urbanistički projekat i da možemo da apliciramo za građevinsku dozvolu- izjavio je Slavko Berić direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

Berić je uputio na značaj i prednost koji donosi izgradnja kružnog toka.

– Kao što znate to je raskrsnica koja povezuje četiri najveće saobraćajnice u Obrenovcu. Izgradnjom kružnog toka rešiće se problem zadržavanja vozila na tom delu saobraćajnice koji u mnogome smanjuje i nivo zagađenja. Protok saobraćaja će biti mnogo veći samim tim smanjiće se nivo buke u tom delu grada- rekao je Berić i izrazio nadu da će izgradnja kružnog toka biti gotova do kraja godine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković takođe je izneo plan za uređenje saobraćajnih deonica u Obrenovcu koji će se realizovati u 2021. godini.

– Situacija je takva da ćemo ove godine konačno izgraditi, posle svih papiroloških problema koje smo imali i posle isplate imovine ljudima na trasi u ovom delu od 600 metara, Tamnavsku ulicu u Obrenovcu. Više nećemo imati stalno popravljanje raskrsnice i stalni pritisak na saobraćaj. Realizacijom ovog projekta urediće se prostor između Jugopetrolovog tržnog centra i robne pijace kako bi tu moglo da se prolazi do Valjevskog puta- istakao je Čučković.

– Drugi zadatak koji ćemo uraditi je izgradnja kružnog toka između Ulice Kralja Aleksandra i Ulice Kralja Petra koji će rasteretiti saobraćaj iz pravca Dudova i ostalih delova Obrenovca ka Beogradu. Kao treći zadatak nameće se popravka saobraćajnica iz pravca Beograda, tačnije od petlje u Mislođinu. U ovom delu popunićemo udarne rupe koje se tu nalaze- rekao je Čučković

Čučković je dalje najavio i rekostrukciju Šabačkog i Valjevskog puta.

– Važno je da dok je jedna ekipa na terenu druga vrši projektovanje, kako bi smo bili spremni za prve prolećne dane koje će obeležiti popravka Šabačkog puta. Konkretno deonica Šabačkog puta od nadvožnjaka do samog centra Obrenovca je u lošem stanju i mi smo toga svesni. Valjevski put je takođe devastiran usled prolaska velikog broja kamiona i on će takođe biti rekonstruisan u 2021. godini. Ide nam na ruku što se za 7 nedelja na tom mestu završava kanalizacija i građevinske mašine neće smetati na Šabačkom putu prilikom izvođenja radova- zaključio je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE