Obrenovac, 06.05.2021

POČINJE PROCES IMUNIZACIJE U OBRENOVCU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 18.01.2021.
Danas je najavljen početak procesa imunizacije protiv virusa korona na teritoriji opštine Obrenovac

Foto:obrenovac.rs


Prema rečima nadležnih iz Doma zdravlja Obrenovac, proces imunizacije biće sprovođen utorkom, sredom i četvrtkom od 10.00 do 17.00 sati u prostorijama ove ustanove. U utorak, 19. januara očekuje se početak masovne vakcinacije građana opštine Obrenovac, kada će vakcine primiti građani starosti od 75 godina i više, koji su podneli prijave za imunizaciju preko portala e-Uprave ili pozivom na broj telefona 0800-222-334.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ukazao je na značaj procesa imunizacije za očuvanje opšteg zdravlja stanovništva.

– U narednom periodu od nekoliko nedelja, ne postoji važnija stvar od imunizacije, stoga pozivam sve građane Obrenovca da se prijave za vakcinaciju, preko Ministarstva zdravlja i portala e-Uprave, odnosno fiksnog telefona isporučenog od strane medicinskih službi –naveo je Čučković.

Prema rečima Čučkovića, Gradska opština Obrenovac biće uključena u proces imunizacije građana, budući da je ovim povodom opredelila izvesne kapacitete koje će staviti na raspolaganje Domu zdravlja Obrenovac, kako bi se proces vakcinacije sproveo što je moguće efikasnije.

– Mi ćemo biti od pomoći našem Domu zdravlja, kada su u pitanju svi oni koji prođu medicinski deo trijaže i susretnu se sa problemom dolaska do Doma zdravlja, u tim slučajevima bićemo na raspolaganju sugrađanima da ih prevezemo i da na svaki mogući način pomognemo da se ovaj proces završi i da do leta u najvećoj meri naše građane zaštitimo – istakao je Čučković.

On je iskoristio priliku da pozove građane, da se u narednom periodu pridržavaju svih uvedenih mera kojima bi se sprečilo dalje širenje virusne infekcije, budući da je trenutni broj vakcinisanih mali u odnosu na broj građana opštine Obrenovac.

– Apelujem na građane da se u naredna 2 meseca, još više paze, da poštuju sve propisane mere, nema opuštanja, dok se proces imunizacije ne okonča – rekao je Čučković.

On je istakao značaj imunizacije i pripadnika mlađe populacije, koji nemaju hronična oboljenja, budući da bi imunizacijom doprineli zaštiti onih građana koji zbog svog trenutnog zdravstvenog stanja nisu u prilici da prime vakcinu i zaključio da je proces imunizacije od ključnog značaja za naprednu budućnost opštine Obrenovac.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac Obrad Isailović naveo je da će u narednom periodu za vakcinaciju biti pozivani građani koji su se za imunizaciju prijavili preko portala e-Uprave ili putem broja telefona 0800-222-334.

– Radićemo sa dve ekipe medicinskog osoblja, od 10.00 do 17.00 sati, a u tom vremenskom periodu na dnevnom nivou mogli bismo vakcinisati oko 150 građana – naveo je Isailović.

– U Srbiji imamo 3 vakcine, a koliko smo mi informisani sve 3 vakcine su dobile odobrenje od naše Agencije za lekove i sve su podjednako dobre, a na građaninu, odnosno na pacijentu je, da se odluči koju vakcinu hoće da primi, dakle to je slobodan izbor – rekao je Isailović i pozvao sve građane Obrenovca, da u što većem broju podnesu prijave za imunizaciju.

Zahtev za vakcinaciju preko portala e-Uprave možete uputiti ovde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE