Obrenovac, 07.05.2021

IZGRADNJA PUTEVA I MOSTOVA JE NOVI KRVOTOK SRBIJE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2021.
Početak radova na izgradnji putne deonice Novi Beograd – Surčin

Foto:obrenovac.rs


Danas su počeli građevinski radovi na izgradnji saobraćajnnice Novi Beograd – Surčin, koja će povezati Beograd sa auto-putem ”Miloš Veliki”. Radove su obišli predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ambasadorka Kine Čen Bo, direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić, direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, predsednik opštine Surčin Stevan Šuša i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin podržavaće brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na sat. Na ovoj putnoj deonici, predviđene su po 3 trake, kao i pešačke staze širine po 2 metra i bankine.

Vučić je ovom prilikom najavio da je rok za izvođenje radova na izgradnji ove putne deonice 18 meseci, ali je iskoristio priliku i zatražio od kineskih izvođača ukoliko je moguće, da ubrzaju radove, te posao završe nešto ranije nego što je prvobitno planirano.

On je posebno istakao činjenicu da se od 1945. godine nije gradilo intenzitetom kojim se to danas čini, te je naglasio da se dešava da se rokovi realizacije nekih projekata prolongiraju, međutim kako istče neki projekti su završeni i pre predviđenih rokova.

Vučić je ovom prilikom naglasio da će nova putna deonica omogućiti građanima iz blokova Novog Beograda, da za 10 minuta stignu do Nacionalnog stadiona.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković objasnio je šta za Obrenovčane znači izgradnja putne deonice Novi Beograd-Surčin.

– Svaki metar ove putne deonice, koji izlazi od pravca Novog Beograda ka Obrenovcu, za nas je metar koji znači svetlu budućnost za sve generacije koje će se ubuduće rađati i živeti na ovom prostoru. Mi ćemo nakon uspostavljanja ove saobraćajnice, koja će biti punog profila kao i auto-put i koja je u suštini nastavak auto-puta, moći da iz centra Obrenovca dolazimo praktično u centralni deo Novog Beograda, do nove autobuske stanice.

On je ovom prilikom najavio i uspostavljanja nove autobuske linije, koja će nositi naziv super ekspres, budući da je zamišljeno da ovi autobusi ne staju na zaustavnim stanicama, već da direktno voze do centra opštine Novi Beograd.

– Ovo će u odnosu na otežano putovanje autobusima koji idu preko klizišta na Dubokom i sve decenije patnje na starom putu, biti potpuno nova perspektiva pre svega za učenike, studente, mlade i poslovne ljude. Takođe, raduje nas što u koridoru tog puta ide i gradska železnica, pre svega ka aerodromu, a nakon toga ka Nacionalnom stadionu, te ka Surčinu i na kraju ka naselju Topolice u Obrenovcu – naveo je Čučković.

On se osvrnuo i na izgradnju novog Nacionalnog stadiona koji će biti lociran na samo 11 kilometara udaljenosti od teritorije opštine Obrenovac i koji će prema njegovim rečima u tom slučaju pružiti novu perspektivu i mogućnost razvoja poslovanja hotela u Obrenovcu.

Predsednik opštine Obrenovac zaključio je da je izgradnja auto-puteva svakako jedan od glavnih uslova razvoja gradova i opština, te se ovom prilikom zahvalio svim graditeljima, predsedniku opštine Surčin na radu i posvećenosti, ali pre svih predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je svojim radnim angažovanjima obezbedio sredstva da se ovaj projekat realizuje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE