Obrenovac, 13.06.2021

ISPUCALI SMO NERADNE DANE, OSTAO JOŠ SAMO JEDAN


Izvor: Alo.rs/Mondo.rs/ I.T./Lokalne novine | Obrenovac, 07.05.2021.
Načekaćemo se do sledećeg praznika - proći će meseci

Foto:Alo.rs/M.Š.


Mnogima se ova vest neće dopasti.

Mnogi građani Srbije su nakon odmora i produženog vikenda danas počeli da rade.

Naime, pravoslavni vernici u Srbiji imali su za ovogoišnje i vaskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana, od petka, 30. aprila do srede, 4. maja.

U kalendar vrlo pažljivo gledaju i đaci, jer im praznici često donose male raspuste. Prema kalendaru Ministarstva prosvete, prolećni odmor za đake počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

Mnogi koji su se vratili na posao, pitaju se kada će nanovo biti neki neradni dani. Iako je tek manje od pola godine, ostaće razočarani, jer ćemo do 31. decembra imati još samo jedan neradni dan.

Naime, biće to Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra, što je ove godine četvrtak, i tada je i poslednji neradni dan u ovoj godini.

Sledeći slobodni dani su tek naredne 2022. i to prvo za Novu godinu kada su prvi i drugi januar zvanično neradni dani, a zatim za Božić 7. januara, dok se 27. januara slavi Sveti Sava, ali radno.

Kao i inače, tokom leta nema slobodnih dana, pa tada mnogi koriste svoje godišnje odmore. Po svemu sudeći ove godine ćemo moći na letovanje pod posebnim uslovima, a rezervacije za odlazak na more uveliko su počele.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE