Obrenovac, 10.05.2021

IZGRADNJA VODOVODNE MREŽE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 05.02.2021.
U toku su radovi na teritoriji mesne zajednice Stubline

Foto:lokalnenovine.rs


U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritoriji naseljenog dela mesne zajednice Stubline. Prema rečima nadležnih, očekuje se da će radovi na izgradnji mreže za vodosnabdevanje, u ovom delu opštine Obrenovac, biti završeni do kraja marta, te da će veći broj domaćinstava sa ovog prostora rešiti višedecenijski problem snabdevanja vodom. Danas su radove obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Izvršni direktor Javnog komunalnog preuzeća ”Vodovod i kanalizacija” Radiša Kuvekalović naveo je da su radovi na ovom potezu počeli krajem prošle godine, te da su privremeno prekinuti usled nepovoljnih vremenskih uslova.

– Što se tiče dinamike na izgradnji voda, od ukupno 12.300 metara kako sekundrane tako i primarne mreže, izvedeno je nešto manje od 7 .000 metara, tako da je ostalo još 5.300 metara velikim delom primarne vodovodne mreže – rekao je Kuvekalović i dodao da je rok za izvođenje radova 180 dana.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković objasnio je kojom dinamikom će se odvijati radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritoriji opštine Obrenovac.

– Nakon izvedenih radova na teritoriji mesnih zajednica Piroman i Stubline, građevinske mašine preselićemo u mesnu zajednicu Grabovac, u naselje Ševar, kako bismo direktnom linijom povezali Ševar i Vukićevicu do granice sa selom Banjani. Taj južni krak vodovoda zatvorićemo prstenom koji će proći kroz teritoriju mesne zajednice Ljubinić, a sa druge strane kroz naselja mesnih zajednica Veliko Polje, Orašac, Trstenica i Dren.

On je naveo da očekuje uskoro raspisivanje javne nabavke za izgradnju kanalizacione mreže u naseljenom delu mesne zajednice Belo Polje.

Čučković je posebno istakao angažovanje služba javnih komunalnih preduzeća, te najavio da će na narednoj sednici Skupštine opštine Obrenovac izneti predloge za poboljšanje položaja radnika ovih preduzeća.

– Zbog vlikog radnog angažovanja ljudi koji rade u javnim komunalnim preduzećima, na narednoj sednici Skupštine predložiću značajno povećanje visine zarada radnika u celom komunalnom sistemu, JKP ”Toplovod”, JKP ”Vodovod i kanalizacija” i Javnom komunalnom preduzeću ”Obrenovac”– rekao je Čučković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrović naveo je da su sugrađani zadovoljni dinamikom i kvalitetom radova i istakao da se očekuje da radovi budu okončani do kraja marta.

– Ovom prilikom zahvaljujem se izvođaču na pokazanom kavalitetu izvedenih radova i požrtvovanosti da se radovi izvode prema utvrđenoj dinamici – rekao je Petrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE