Obrenovac, 13.06.2021

IZMENA UREDBE IZMENILA MNOGO


Izvor: nova.rs/Bojana Milovanovic/Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2021.
Uslovi pod kojima dr鱉ava daje placeve ispod cene

Foto:Shutterstock


Vlada Srbije izmenila je Uredbu kojom se utvruju uslovi i postupci pod kojima se graevinsko zemljište u javnoj svojini mo鱉e otuiti ili dati u zakup, po ceni manjoj od tr鱉išne cene, odnosno zakupnine ili bez naknade.

Kako prenosi Biznis.rs, uz dosadašnje uslove, pravo na prodaju graevinskog zemljišta ispod tr鱉išne vrednosti ili davanja u zakup bez naknade, imaju oni koji pokreu projekte lokalnog ekonomskog razvoja, a ijom realizacijom se poveava broj zaposlenih u privredi za najmanje jedan odsto u odreenoj jedinici lokalne samouprave. Ukoliko je u pitanju nerazvijena opština, dovoljno je da se broj zaposlenih povea za 0, 5 odsto. Broj zaposlenih u privredi ne ukljuuje zaposlene u javnom sektoru.

Jedinica lokalne samouprave, koja na svojoj teritoriji ima više od 30.000 stanovnika, odnosno koja pripada upravnom okrugu sa više od 30.000 stanovnika, mo鱉e otuiti graevinsko zemljište u industrijskoj ili poslovnoj zoni na svojoj teritoriji, a kojoj gravitiraju privredni subjekti sa teritorije ostalih jedinica lokalne samouprave iz upravnog okruga, po ceni koja je manja od tr鱉išne cene ili bez naknade, za izgradnju posebno utvrenih objekata, kao na primer, onih za obavljanje usluga servisnih centara i podrške poslovnim operacijama, kao usluga koje se pru鱉aju putem informaciono-komunikacionih tehnologija prevashodno korisnicima van teritorije Srbije.

Kontrolu realizacije investicionih projekata i praenje ispunjenja ugovornih obaveza sprovode jedinice za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE