Obrenovac, 18.05.2022

Započeto uređenje Jasenačkog potoka


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.07.2019.
Radovi na regulaciji i uređenju toka izvode se u dužini od 3 kilometra

Foto:lokalnenovine.rs
U Mesnoj zajednici Jasenak danas su započeti radovi na regulaciji toka i uređenju Jasenačkog potoka u dužini od 3 kilometra. Izvođač radova je JVP ”Beogradvode”, a sredstva su obezbeđena sporazumom i planom poslovanja JP "Elektroprivreda Srbije".

Savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dejan Kamber objasnio je da je u Sporazumu o saradnji na realizaciji projekata javne namene na teritoriji gradske opštine Obrenovac, kao jedna od bitnih stavki za poboljšanje uslova i kvaliteta života građana sa teritorije Obrenovca, koji gravitiraju ka Jasenačkom potoku, sa EPS-om dogovorena regulacija toka, odnosno, otvaranje proticajnog profila Jasenačkog potoka od km 2+000 do km 4+975.

"Prethodnih dvadesetak godina je potok pravio probleme na ovom prostoru i često je bilo ugroženo više od 50 domaćinstava. Više od 3 kilometra potoka će biti očišćeno jer će se otvoriti proticajni profil i ta voda će moći da se kreće dalje ka reci Kolubari", rekao je Kamber i izrazio zahvalnost kompaniji EPS i generalnom direktoru Miloradu Grčiću.

Vladimir Batalović, izvršni direktor JVP ”Beogradvode”, naglasio je da su svi objekti koji su bili urušeni tokom poplava 2014. godine vraćeni u prvobitno stanje, dok su neki izgrađeni čak i sa većim stepenom zaštite.

Dragivoje Radosavljević, predsednik Saveta mesne zajednice, zahvalan je u ime svih meštan zbog toga što će ovim radovima biti rešen dugogodišnji problem.

"Nadam se da će meštani biti zadovoljni, jer je ovaj kanal u prethodnom periodu pravio velike probleme i materijalnu štetu", kazao je Radosavljević.

Početku radova su prisustvovali predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić kao i direktor JVP ”Beogradvode” Dejan Kovačević.

Ovom prilikom je ponovljeno da je EPS kompanija sa izraženom korporativnom i društvenom odgovornošću, posvećena sprečavanju negativnih uticaja na životnu sredinu kroz investiranje i finansiranje projekata od značaja za ekologoju i unapređenje kvaliteta života građana u sredinama u kojima posluju njeni ogranci.

Jasenački potok nastaje u Jasenku iznad vinskog puta, a uliva se u reku Maricu u Draževcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE