Obrenovac, 18.05.2022

Javna rasveta na novoj stazi u Topolicama (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.09.2019.
Pešačko-biciklistička staza u naselju Topolice dobija 25 novih svetiljki i četiri reflektora

Foto:lokalnenovine.rs
Ukupno 25 novih svetiljki i četiri reflektora postavljena su oko dečijeg i sportskog igrališta kao i na prostoru uz stazu koja vodi do popularne "Cevke".

Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac" podsetio je da je u prethodnom periodu na ovom prostoru urađena nova staza i da je danas ispunjeno obećanje o postavljanju javne rasvete, koje je dato tom prilikom. On je rekao da vrednost investicije iznosi 3,7 miliona dinara i dodao da će kompletan posao biti završen u narednih nekoliko dana.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je da se ovim radovima poboljšava kvalitet života svih sugrađana i znatno podiže bezbednost.

"Ovaj deo opštine je veoma frekventan, imamo dečije igralište i sportski teren koji će biti osvetljen. Takođe na ovom prostoru imamo veliki parking za sve stanare kojima će nova rasveta veoma značiti", kazao je Stanković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković osvrnuo se prethodni period kada je u svim centralnim gradskim naseljima urađena nova javna rasveta, izgrađena igrališta i nova šetališta.

"Ima još naselja koja se mogu urediti, poput naselja "Ciglana", ali ono što je najvažnije je da novim statuom, koji ćemo usvojiti do kraja meseca na Skupštini GO Obrenovac, pruža se prilika da mi opštinski budžet počnemo da koristimo sa našim stanovnicima za uređenje stambenih zgrada. Topolice je jedno od najlepših naselja u Obrenovcu i rađeno je u skladu sa mediteranskom arhitekturom i predstavlja jednu tvrđavu na ulasku u grad. Fasade tog naselja treba da budu ukras Obrenovca i to nije samo potreba stanovništva koje živi u tim zgradama, već je to ogledalo našeg grada", rekao je Čučković.

"I ne samo u naselju Topolice nego i u svim ostalim naseljima. Obrenovčani su bili jako odgovorni i u najvećem broju zgrada su oformili skupštine stanara, imenovali upravnike i imaju svoje račune. Ovim putem apelujem na one koji nisu to uradili da urade što pre kako bi mogli da plasiramo sredstva i za uređenje krovova, kao što smo uradili u Ulici Vuka Karadžića na zgradama 99 i 101 i na Stočnjaku, i da opredelimo sredstva za remont liftova, stepeništa, rukohvata", dodao je predsednik opštine i najavio da će taj ciklus investicija trajati narednih nekoliko godina kako bi svake godine bilo opredeljeno po 50 miliona dinara.

Čučković je zaključio da će tako svaka zgrada i njeni stanari rešiti svoj problem i da je to jedna od najvećih i najznačajnih karakteristika novog Statuta Grada Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE