Obrenovac, 25.05.2022

Radovi na uređenju kanala Zmajevac u Stublinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2019.
Pored uređenja vodotokova u Stublinama, u toku su i velike pripreme za izgradnju centralnog vodovodnog sistema

Foto:Printscreen
Nakon uređenja kanala Karaćuša, na prostoru Mesne zajednice Veliko Polje juče su započeti radovi i uzvodno, na čišćenju kanala Zmajevac u Stublinama. Radove u dužini od 1,5 kilometar izvodi JVP "Beogradvode", a finansirani su od strane Sekretarijata za privredu.

Savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dejan Kamber rekao je da je ovaj bujični vodotok u prethodnih 30 godina bio izuzetno zapušten, a da će sada biti vraćen u prvobitno stanje.

"Tokom sledeće godine očistićemo još 3 kilometra, a u narednih 10 dana ćemo mašine preseliti na prostoru Jasenka gde će se izvoditi radovi na uređenju Jasenačkog potoka. Ostaje samo da se završi reka Marica na prostoru Draževca i biće kompletirana celokupna slika uređenja bujičnih vodotokova", kazao je Kamber.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napomenuo je da su pored uređenja vodotokova u Stublinama u toku i velike pripreme za izgradnju centralnog vodovodnog sistema.

"Oko 10. juna ćemo krenuti sa cevovodom od Obrenovca ka nadvožnjaku nakon toga imamo i raspisan tender za Piroman i Brović kao preduslov za dolazak do Trstenice i Ljubinića", rekao je Čučković i poručio da će Obrenovac uskoro biti jedna od retkih opština u Srbiji koja će imati zdravu pitku vodu u svim domaćinstvima.

Petar Petrović, predsednik Saveta mesne zajednice, osvrnuo se i na već realizovane aktivnosti, tačnije na to da su asfaltirani putevi u Grčića kraju, Pantelićima i Jadraninima i najavio da će se tim tempom nastaviti i dalje.

"Kanal Zmajevac će biti pročišćen celom svojom dužinom do školskog dvorišta, ostaje nam kasnije deo do Šarene česme, ali to ćemo raditi sukcesivno", dodao je Petrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE