Obrenovac, 02.10.2022

KO BI DA RADI, POSAO MO┼ŻE DA NA─ÉE VE─ć DANAS


Izvor: Kurir.rs/Dnevnik/Lokalne novine | Obrenovac, 23.09.2022.
Sajtovi puni oglasa, 2 zanimanja najtra┼żenija!

Foto:Shutterstock


Ko je spreman da radi, lako mo┼że da na─Ĺe posao ve─ç danas!

Na tr┼żištu rada trenutno su najtra┼żeniji prodavci i zanatlije vidi se na sajtovima gde poslodavci oglašavaju radna mesta, a ko je spreman da radi lako mo┼że na─çi posao ve─ç danas.

U Novom Sadu odmah posao mogu na─çi elektri─Źari, majstori za proizvodnju PVC stolarije, serviseri gasnih kotlova, majstori za sklapanje iverice, frizeri (muški-┼żenski) voza─Źi, vuklanizeri, posla ima i u privatnim vrti─çima…

Sli─Źno je i u drugim gradovima po Vojvodini.

U mnogim oglasima u kojima se tra┼żi radna snaga ne navodi se da moraju da imaju odgovaraju─çi stru─Źnu spremu ve─ç se za trgovce u prvi plan navodi da treba da imaju radno iskustvo, da su komunikativni, spremni za timski rad, a da im se zauzvrat pru┼ża mogu─çnost napredovanja i zanimljiv posao u prijatnom okru┼żenju.

Uz radnu biografiju neki poslodavci tra┼że i sliku kandidata ukoliko se posao prodavca odnosi na prodaju ┼żenske garderobe u butiku, piše novosadski Dnevnik.

Zanatlijama se nudi obuka i plata dok ne nau─Źe zanat, a onda i dogovor oko visine plate i radnog vremena.

Od trgovaca se tra┼żi u opisu posla da su spremni za rad na svim pozicijama koje obuhvata rad prodavca: uslu┼żivanje, rad za fiskalnom kasom, izlaganje proizvoda, dopuna asortimana, prijem robe, kontrolu roka trajanja namirnica, ali i odr┼żavanje prostora, što bi valjda trebalo da podrazumeva da prodavci brišu i sre─Ĺuju prostor u kojem obavljaju navedene poslove.

Retki su oglasi u kojima se navodi visina zarade, a ukoliko su istaknuti, onda je to prose─Źan iznos 40.000 dinara i ka┼że da je li─Źni dohodak redovan, koji podrazumeva i nov─Źanu naknadu koja iznosi spram zalaganja na poslu.

U oglasima se obavezno navodi da ─çe primljeni radnici biti prijavljeni i da ─çe im biti pla─çen prevoz, ali i da ─çe im biti pla─çeno dodatno zdravstvneo osiguranje, mogu─çnost koriš─çenja beskamatnih pozajmica i dobijanje potvrda za kupovinu na rate.

U oglasima gde se tra┼że zanatlije ima raznih mogu─çnosti kako nezaposleni mogu do─çi do kvalifikacije i zaposlenja. Neki nude besplatnu obuku, a neki napla─çuju.

Poslodavcima trebaju monteri gasnih instalacija, voza─Źi u me─Ĺunarodnom transportu, monteri PVC I ALU opreme i dodatne opreme okapnica i komarnika, tehni─Źari telokomunikacione opreme...

In┼żenjer vinogradarstva

Retki su oglasi u kojima se tra┼że radnici sa završenom visokom stru─Źnom spremom. Od malobrojnih, u jednom se tra┼żi in┼żenjer vinogradarstva i navodi da uz završeni Poljoprivredni fakultet na smeru za vo─çarstvo i vinogradarstvo, kandidat treba da odli─Źno zna enegleski jezik, poznaje rad na ra─Źunaru i da je minimum sezonu proveo u vinogradu.

Ukoliko nisu kvalifikovani za te poslove nude im besplatnu obuku dok ne nau─Źi posao i platu, a kada posao savladaju dogovori─çe se oko visine zarade i radnog vremena.

Drugi, pak, obuku napla─çuju stotinu evra mese─Źno radi sticanja znanja za majstore svih profila u autoservisu. Navode da obuka traje godinu dana, a posle toga se nudi dobro pla─çen i zagarantovan posao.

Pojedini poslodavci kratki su u oglašavaju: treba im vulkanizer sa iskustvom i nude kontakt telefon i ništa drugo ne navode, drugi ka┼żu da tra┼że mla─Ĺeg ─Źoveka sa iskustvom ili bez na poslovima metalostrugara sa završenom srednjom stru─Źnom školom.

Kada se tra┼że frizeri u salonima (muški i ┼żenski), osim fiskne plate, poslodavci nude i procenat od prazne stolice. Molerima se u olglasima nudi dnevnica od 5.000 dinara za osam sati radnog vremena.

U oglasima gde se tra┼że radnici za proizvodnju protivpo┼żarnih vrata navodi se da se pla─ça prevoz i dobija doru─Źak,a ne navodi šta je potrebno od škole ni da li im treba radno iskustvo.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE