Obrenovac, 05.12.2021

KAKO POSTATI DOBAR LIDER?


Izvor: Blic/Alo/A.N./Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2021.
Ljudi sa kojima radite predstavljaju sistem od koga zavisi kvalitet obavljenog posla

Foto:Shutterstock


Uz prirodne stresore koji pro┼żimaju našu ekonomiju i društvo, ne mo┼że se pore─çi preovladavanje nestabilnosti na radnom mestu. Promena je neizbe┼żna. Dobri lideri to razumeju i uz fleksibilnost i prilagodljivost mogu efikasno savladati prevrtljive okolnosti. Što je još va┼żnije, dovoljno su otporni da izdr┼że neo─Źekivane i izazovne situacije koje ove promene mogu doneti, piše portal Wiso.

4 razloga zašto dobri lideri moraju biti fleksibilni i prilagodljivi

Koje su razlike izme─Ĺu fleksibilnosti i prilagodljivosti?

Pre nego što razgovaramo o tome zašto su fleksibilnost i prilagodljivost klju─Źni za uspeh, neophodno je definisati pojmove.

Fleksibilnost i prilagodljivost se ─Źesto koriste naizmeni─Źno, ali postoje neke klju─Źne razlike me─Ĺu njima. Dok je prilagodljivost sposobnost prilago─Ĺavanja vaše situacije novom okru┼żenju, fleksibilnost je spremnost za to. Što ste više spremni da se promenite ili napravite kompromis, to ste fleksibilniji.

Na primer, ako vaša organizacija vrši strukturne promene koje izazivaju promenu radnog vremena, biti kadar raditi u smeni od 15 do 23 ─Źasova (umesto u smeni od 9 do 17 ─Źasova), dok istovremeno preuzimate nove timove, klijente i zahteve – to odra┼żava vašu prilagodljivost. Koliko ste spremni da prihvatite ovaj novi raspored ilustruje vašu fleksibilnost.

Zašto dobri lideri moraju imati fleksibilnost i prilagodljivost?

Postoje ─Źetiri razloga zašto dobri lideri moraju biti fleksibilni i prilagodljivi:

1. U─Źiti iz izazova

Uz fleksibilnost i prilagodljivost, lideri vide vrednost u izazovima umesto da be┼że od suo─Źavanja. Umesto toga, oni se direktno suo─Źavaju sa izazovima jer razumeju da se mnogo toga mo┼że nau─Źiti iz grešaka i prepreka.

Studije pokazuju da lidere koji se ne mogu dobro prilagoditi njihovi šefovi i kolege opisuju na slede─çe na─Źine:

Izbegavanje rizika
Defanzivan stav
Nije otvoren za nove i raznolike ideje
Zatvoren za fidbek

Kako fleksibilnost i prilagodljivost podsti─Źu nove na─Źine razmišljanja, lideri koji ih poseduju raspola┼żu emocionalnim znanjem potrebnim da:

U─Źite na greškama i postupate s njima uravnote┼żeno.
Budete otvoreni i dobro reagujte na fidbek.
Ostanete pribrani pod pritiskom.

2. Kreirati i prilago─Ĺavati planove

Dobro liderstvo ne podrazumeva samo mogu─çnost uspostavljanja dobro organizovanih, strateških planova. Tako─Ĺe se radi o kreiranju dovoljno agilnih planova, tako da kada se na─Ĺete u nezavidnim okolnostima, znate kako da adekvatno upravljate situacijom. Sposobnost da se to postigne podi┼że vašu vrednost i vrednost vašeg tima, piše Wiso.

Kada lideri razumeju razli─Źita razmišljanja i otvoreni su za izlazak iz svoje zone komfora, lako se mogu promeniti kako se stvari menjaju oko njih. Lideri koji brzo deluju imaju dva puta ve─çe šanse da do─Ĺu do promene nego oni koji nisu prilagodljivi i fleksibilni.

3. Biti bolje opremljen razli─Źitim stilovima rukovo─Ĺenja

Danijel Goleman, stru─Źnjak za emocionalnu inteligenciju, objašnjava da ne postoji jedna vrsta stila liderstva koja vlada nad drugima. Umesto toga, stil koji ─çete koristiti zavisi od situacije i pojedinaca koji su u to uklju─Źeni. Lideri moraju biti sposobni i voljni da prilagode svoj stil kako bi se uskladili sa jedinstvenim potrebama svake nove situacije.

Navodimo šest stilova liderstva o kojima govori Goleman:

Nametljivi stil: Ovo je pristup „radi šta govorim“ koji je koristan u situacijama visokog stresa koje zahtevaju brzi preokret.

Autoritativni stil: Vo─Ĺe objašnjavaju opšti cilj ─Źlanovima tima i poveravaju im da ga postignu koriste─çi sopstvene metode. Ovo mo┼że biti korisno kada vaš tim testira novu strategiju.

Stil pridru┼żivanja: Ovaj pristup stavlja ─Źlanove tima na prvo mesto, fokusiraju─çi se na uspostavljanje harmonije i morala tima. Vo─Ĺe mogu odlu─Źiti da ovo koriste kako bi pomogli ─Źlanovima tima da razumeju i primene empatiju u svakodnevnim odnosima.

Demokratski stil: ─îlanovi tima imaju jednak glas u donošenju odluka i razmišljanju. Vo─Ĺe mogu izabrati da uklju─Źe ovaj stil ako ┼żele da zapo─Źnu saradnju.

Stil ubrzavanja: Lideri postavljaju velika o─Źekivanja, koja i sami predstavljaju. Ovo se mo┼że koristiti sa samomotivisanim ─Źlanovima tima.

Stil kou─Źinga: Ovo se ─Źesto koristi za li─Źni razvoj, pre nego za zadatke vezane za posao. Stil kou─Źinga mo┼że biti koristan za ─Źlanove tima koji ┼żele da prevazi─Ĺu svoje slabosti.

4. Stvarati uspešne timove

Mogu─çnost u─Źenja na greškama, strateško prilago─Ĺavanje planova i uklju─Źivanje razli─Źitih stilova liderstva poma┼że liderima da izgrade ja─Źe timove. Kada se fleksibilnost i prilagodljivost ve┼żbaju na nivou liderstva, oni se prenose na ─Źlanove tima.

Bilo da se radi o suo─Źavanju s krizama ili poštovanju rokova, sva pitanja zahtevaju odre─Ĺeni stepen promene – a što su ─Źlanovi tima otvoreniji i voljniji za ove prelaze, oni mogu postati ja─Źi.

Kao što je rekao Albert Ajnštajn - Mera inteligencije je sposobnost promene.

Kako lideri mogu poboljšati svoju fleksibilnost i prilagodljivost?

Postoje dva klju─Źna na─Źina na koje lideri mogu poboljšati svoju fleksibilnost i prilagodljivost:

Prilagodite svoj liderski pristup

Biti fleksibilan lider zna─Źi raditi na kontinuumu. Ne postoji jedan na─Źin za vo─Ĺenje; najbolji na─Źin da vodite druge zavisi od razli─Źitih faktora:

─îlanovi tima koje vodite

Veštine, sposobnosti i volja ─Źlanova tima koje obu─Źavate

Promenljive situacije (npr. Projektni zadatak i zahtevi)

Ovi faktori ─çe odrediti vrstu stava koji morate usvojiti da biste uspešno proveli sebe i svoj tim kroz promene.

Neke okolnosti (poput projekta koji mora biti završen u kratkom vremenskom roku) mogu nalagati direktivniji pristup (poput Golemanovog stila nametanja), koji se uglavnom nalazi u zoni kontrolisanja. Druge situacije (poput nadgledanja radionice o timskom radu sa novim zaposlenima) mogu zahtevati kolaborativniji ili osna┼żuju─çi pristup. To bi se izjedna─Źilo sa Golemanovim demokratskim ili kou─Źing stilom.

Lideri bi trebali izdvojiti vreme da zastanu i razmisle o gore navedenim faktorima pre nego što odgovore ─Źlanovima svog tima. Od vitalnog je zna─Źaja za lidere da svakoj situaciji pristupe sa pravom namerom i stavom kako bi postigli prave rezultate. Sposobnost uspešnog snala┼żenja u razli─Źitim situacijama mo┼że ohrabriti lidere da iskoriste i steknu zaokru┼żen skup stilova liderstva, piše portal Wiso.

Radite sa mentorom

Kultura poslovanja se stalno menja i uvek ─çe postojati pojedinci koji su spremni da podele svoja liderska iskustva. Potra┼żite ove stru─Źnjake i njihovu perspektivu o va┼żnim lekcijama koje su nau─Źili, ili o odre─Ĺenom stilu rukovo─Ĺenja koji bi mogao biti relevantan za vašu situaciju.

Mentor vam mo┼że pomo─çi da prona─Ĺete prakti─Źne na─Źine za biranje pravog stila liderstva u pravo vreme.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE