Obrenovac, 01.07.2022

KAKO DA NAPRAVITE DOBAR BIZNIS OD IZDAVANJA STANA NA DAN


Izvor: Kurir.rs/Telegraf Biznis/Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2022.
Ovo je 5 razloga zbog kojih ih turisti rado biraju a doneće dobru zaradu

Foto:Shutterstock


Usled ponovnog povećanog interesovanja za poslovna, ali i turistička putovanja, stan na dan je "oživeo", posebno sada kada kreće letnja sezona.

Izdavanje stana na dan je dobra prilika da zaradite dodatni novac koji će biti dopuna budžetu, i premda ima svojih mana, ovaj put ćemo se fokusirati na prednosti.

Ono što se, u međuvremenu promenilo, otkako je stan na dan utihnuo kao opcija zbog korone i blokada - jeste da se mnoge nekretnine danas izdaju za potrebe rada, odnosno kao apartmani za rad.

U tom slučaju je potrebno čak manje ulaganja, nego kada je reč o opremanju jedinice za stanovanje.

Razloga zašto je stan na dan postao tako popularan ima nekoliko:

1) lokacija

2) cena

3) osećaj "kao kod kuće"

4) mogućnost okupljanja više ljudi

5) manje striktna pravila nego, recimo, u hotelu

Opšte je poznato kako stan na dan kao vid biznisa plane u vreme Egzita, u Novom Sadu, kada taj festival poseti mnogo stranaca. Odgovara im pristupačnija cena, dobra lokacija, opuštena atmosfera.

S druge strane, gazdama sve to ide u prilog, ako izuzmemo eventualne štete u stanu (mada se uvek možete obavezati ugovorom). Cena po danu vremenom je rasla, sa nekih 20-25 evra u centru do 50 evra ili čak više, zavisno od lokacije i uređenosti stana.

Ipak, ono što treba da znate ako ste vlasnik, jeste da bi trebalo da idete u korak s vremenom i zahtevima ako želite da privučete klijentelu i postavite "jaču" cenu: dakle, bitno je da stan bude moderno opremljen, s udobnim krevetima, klima uređajem; da ima kablovsku televiziju, internet, dobre kuhinjske elemente i pribor. Takođe, prednost je ako stan ima (sređenu) terasu.

Možda vas umara da na svaka 3 dana izdajete stan novim ljudima, te se u tom slučaju možete odlučiti za iznajmljivanje određenim danima - recimo, vikendom. Možete ga oglasiti i kako želite, na primer, SPA vikend za dvoje u stanu na dan, ali u tom slučaju bi trebalo da ga adekvatno opremite.

Podrazumeva se đakuzi, prijatna atmosfera, adekvatna dekoracija itd. Svakako, cena bi mogla ići od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE